Zetterberg ude af World Cup

Foto: Bridget Samuels

Sverige får ikke glæde af Detroit Red Wings-profilen Henrik Zetterberg ved den kommende World Cup of Hockey-turnering i Toronto.

Den 35-årige center er ramt af en knæskade, som gør, at han ikke er i stand til at deltage i turneringen, hvor han ellers var blevet udpeget som kaptajn for Tre Kronor. Det oplyser den svenske landstræner Rikard Grönborg i en pressemeddelelse.

– Henrik Zetterberg følte ikke, at han kunne nå at være på 100 procent før World Cup-turneringen, så han føles sig tvunget til at melde afbud, siger Grönborg, som har indkaldt Calgary Flames-forwarden Mikael Backlund som erstatning for sin skadede stjerne.

– Vi synes, at Mikael Backlund tidligere har vist, at han kan være en bærende spiller for Tre Kronor, og han er anvendelig i mange situationer. Hans anden halvdel af sidste sæson for Flames var rigtig stærk, for der viste han, at han er en producerende center både offensivt og defensivt, siger den svenske landstræner.

World Cup of Hockey spilles i Toronto fra 17. september til 1. oktober. Sverige er i gruppe med Finland, Rusland og Team North America.