YouTube-december: Danmark-Rumænien 8-2 i 1987

Billedet er fra kampen mellem Danmark og Bulgarien, som Danmark senere i turneringen også vandt med 10-3.

Det her er legendarisk. Frits Ahlstrøm kommenterer sammen med Per Holten Møller. Kampen er flyttet fra Herlev til Brøndbyhallen og de rumænske stenansigter bliver pebet ind på isen. Stemningen er fantastisk, og på det tidspunkt var den her kamp mellem Danmark og Rumænien vel nok en af de fineste, et dansk landshold nogensinde havde spillet.

Danmark vandt 8-2 over et rumænsk hold, og det var overhovedet ikke hverdagskost dengang. Der var 6700! tilskuere til kampen, hvilket betød totalt udsolgt. I løbet af dagen var telefonerne brudt sammen i Idrættens Hus og 600 mennesker gik forgæves til kampen.

Dagen efter stjal danskerne overskrifterne i aviserne. Ekstra Bladet skrev, at “Fodboldbrølet er blevet flyttet til ishockey” og kaptajn Olaf Eller sagde efter kampen:

– Tænk, at man skulle prøve det her. At høre 7000 tilskuere heppe på os med alle fodboldlandsholdets tilråb. Det havde jeg ærlig talt kun troet, at jeg skulle opleve, når Laudrup og co. er i aktion.

Hele turneringen endte med dansk oprykning til B-VM, og Kjeld Pedersens 2-1-mål fremstod som kampens detalje. Pedersen scorede direkte! på faceoff. Det kommer cirka 22 minutter inde i klippet. Vildt.

Det synes i øvrigt at være en aktørerne fra kampen, Erik B. Andersen, den gamle Esbjerg-kæmpe, der har lagt den fine optagelse på nettet. Omend kvaliteten er lidt lusket, så er det – endnu et – fremragende gensyn med de gode, gamle dage. Og det er værd at se det hele.