Ydmyg og stolt pokalfighter med islandske rødder

Foto: bluelinemedia.dk

12 minutter på isen blev det til for Aalborgs Henry Hardarson i lørdagens Metal Cup-finale mod Rungsted.

Men det var uden tvivl de 12 største og bedste minutter i karrieren for Aalborgs islandske viking, der efter kampen lod sig fejre med både pokal og det islandske flag.

Hardarson scorede to gange i finalen, hvor han åbnede scoringen. Han erobrede pucken fra Christoffer Lindhøj på 1-0-målet, trampede ned og lagde pucken op i nettaget bag Kevin Lindskoug, mens 5-2-målet var noget nemmere. Her drog Hardarson alene mod det tomme Rungsted-mål og kunne stille og roligt smide pucken i nettet.

Derefter eksploderede Aalborg-holdet og de rødklædte Pirates-tilskuere i total jubel.

Den jubel fortsatte i mixed zone og omkring omklædningsrummet, hvor det store trofæ blev motivet på adskillige billeder. 

– Jo, min bedste kamp i sæsonen. Helt klart. Jeg har haft det lidt svært i løbet af sæsonen, men det her giver forhåbentlig et selvtillidsboost, sagde Henry Hardarson. 

– Vi har fået et enormt godt sammenhold, spiller simpelt og bruger alle vores spillere hele tiden. Det skaber en stor bredde på holdet.  Alle får istid, alle får selvtillid og vores fjerdekæde var vel vores bedste i dag. Det betyder utrolig meget, at alle kommer i spil, konkluderede han.

Hardarson plejer normalt at spille i de nederste kæder, men var lørdag i andenkæden, hvor han afløste den skadede Mikkel Højbjerg. Martin Højbjerg og Julian Jakobsen var Hardarsons kædemakkere. Og den placering var årets pokalfighter ganske ydmyg omkring.

– Det gav mig et løft. Ingen tvivl om det. Det er to spillere med en enorm erfaring, og for mig er det bare at suge til og lære, når jeg får chancen med sådan nogle dygtige spillere, sagde Hardarson.

Det gjorde han i den grad i går i Boxen. Men hvad nu med det islandske flag?

Aalborg-angriberen har stået med flere forskellige nationaliteter på diverse sites, men han er “hundrede procent” islænding, som han slog fast efter kampen. Han er født på Island, opvokset i USA og Sverige, men har altså dansk statsborgerskab.

Hardarson ville uden tvivl være “seedet”, hvis han sagde ja tak til at spille for Island.

– Men det har altid været min drøm at spille for Danmark, sagde han og måtte videre ud for at feste.

Aalborg-angriberen er 23 år og Nordjylland er hans fjerde danske station efter Rødovre, Odense og Esbjerg.