Yannick Vedel fik Pirates til at gå planken ud

Aalborg Pirates – Gentofte Stars 2-4 (0-2, 2-1, 0-1) Aalborg havde Lars Lundin til test inden kampstart, men han blev fundet frisk nok til at spille, så han gled ind i førstekæden sammen med Robin Karlsson.

Derudover havde Aalborg, Niklas Svensson, der var blevet annonceret tidligere på dagen, med til kampen. Det betød, at Nicki Kisum rykkede ned i tredjekæden, mens Sebastian Brinkman rykkede i fjerdekæden og Mathias Christensen rykkede ud af holdets 12 forwards.

Gentofte kom i stærkeste opstilling til kampen, hvor de kunne stille med de samme kæder, der havde vundet et par gange over Frederikshavn.

Yannick Vedel startede målscoringen for Gentofte efter små 15 minutter af perioden, hvor han var over returpucken efter sin egen styring. Det så meget nemt ud for Gentofte at score målet, og det så endnu nemmere ud for gæsterne, da Roberrt Jekimovs scorede til 0-2 i periodens sidste minut.

Han fik pucken midt i Aalborgs zone, hvor han lagde den ud til Cody Kunyk og sendte den tilbage til Jekimovs, der sendte den sikkert i mål.

Starten af perioden var ellers præget af nogle gode chancer til Aalborg, hvor nyankomne Niklas Svensson, var tæt på at sætte Korsgaard op til mål allerede i det første skift. Svensson spillede en god periode i betragtning, at han nok ikke har deltaget i mange træninger med sine nye holdkammerater.

Da Aalborg fik sin første mulighed i powerplay efter 8.35 af 2. periode, så skulle hjemmeholdet kun bruge 12 sekunder, før man havde pucken bag Teemu Seppänen i Gentofte-målet. Målet blev scoret af Sebastian Ehlers, der først var over den hoppende puck efter slagskud fra Daniel Madsen på blue line.

Magnus Leth Nielsen, der er kommet ind i en god stime for tiden, scorede også i powerplay, da Aalborg fik deres tredje powerplay i kampen. Han sendte pucken sikkert i mål til 2-3.

Mellem de to powerplay-mål til Aalborg havde Yannick Vedel scoret sit andet mål i kampen, hvor han let kunne drible ind fra banden og sætte pucken sikkert op i det ene hjørne. Vedel havde også chancen for at score i undertal og lave hattrick, men Marcus Lundell stod i vejen for skuddet.

Aalborg kom ud til 3. periode i højt tempo, men Teemu Seppänen i Gentofte var en mur, omend en lille mur grundet hans størrelse, men han gav kun returpucke, når der var en medspiller til at rydde op ellers holdt han pucken.

To gange i løbet af 3. periode begyndte halvdelen af Gigantium at juble, da de troede, at Aalborg havde udlignet, men begge gange var det bare sidenettet, der blaftede til stor ærgrelse hos de små 1500 tilskuere, der var kommet til kampen.

Gentofte var i de første 15 minutter af perioden sjældne gæster i længere tid i Aalborgs zone, hvor det var en stærk gæstedefensiv, der holdte Aalborg ude af kampen.

Som perioden skred frem, så kom Gentofte til flere og flere chancer, da Aalborg blev mere og mere offensive. Når Gentofte kom tæt på scoring, så var Marcus Lundell klar.

Med omkring et minut igen af perioden satsede Aalborg det hele, og tog Lundell ud af målet. Overtalsspillet fik man dog ikke sat ordentligt op, og derfor kunne Cody Kunyk let sende pucken ned i det tomme mål.

Yannick Vedel var kampen bedste spiller. Han var over det hele, og komfrem til mange chancer og kunne have scoret hattrick, hvis han havde udnyttet den friløber. Han var tæt fulgt af Gentofte-målmand, Teemu Seppänen, der var en mur i målet.