World Cup-test: USA slog Finland

Foto: Bridget Samuels

Efter en række dobbeltopgør mellem de otte World Cup-hold, der endte med 1-1 i serierne Sverige-Finland, Canada-USA og Rusland-Tjekkiet, mens Team North America vandt 2-0 over Team Europe, var det i nat tid til en ny duel.

USA og Finland leverede generalprøven foran 15563 tilskuere i Verizon Center i Washington, og det slap amerikanerne bedst fra med en sejr på 3-2.

USA bragte sig foran i første periode ved TJ Oshie, mens Ryan Kesler og Derek Stepan lagde til med to scoringer i anden periode, hvor amerikanerne optrådte stærkt og effektivt. Kesler og Stepan fik i øvrigt også æren af titlerne som 1st og 2nd star i kampen.

Først i tredje periode kom finnerne på tavlen. Patrik Laine, der spillede en bedre og mere initiativrig kamp end i de to matcher mod Sverige i sidste uge, reducerede til 1-3 efter 51 minutter og små fem minutter senere var det Jussi Jokinen, der fik tampet en puck mere i nettet for finnerne.

Tættere på kom de finske stjerne ikke.

I aften dansk tid spiller Team North America mod Tjekkiet, mens natten byder på opgør med “danskerholdet” Team Europe, der skal op mod Sverige. Rusland møder Canada i en ægte klassiker.

De tre kampe er de sidste, der skal spilles, inden det går løs for alvor i weekenden.