World Cup: Teknologien gør sit indtog

Man kender det måske fra NFL eller Baseball, stregerne på skærmen der hjælper med at vise hvor langt et hold er fra at nå “first down” eller viser hvor langt en bold flyver efter at være blevet ramt af et baseballbat. Nu kommer teknologien også til at gøre sit indtog i ishockey, når NHL vil prøve det af på World Cup of Hockey i september måned.

Helt konkret har NHL indgået en aftale med firmaet Sportvision, som også står bag teknologien til NFL og MLB. Sportvision kommer til at stå for opsætning af infrarøde kameraer i hallen, inkorporering af chips i trøjer og pucke.

Ovenstående tiltag vil give seerne mulighed for at se hvilke spillere der er på isen, hvor længe de har været på isen, hvor hårdt skuddet var, over hvor lang en distance en puck blev spillet og mange andre fede features. SAP som i forvejen er samarbejdspartner med NHL, er også en vigtig spiller i projektet, de vil nemlig stå for hjælp med analyse af de mange data, som vil blive samlet op i løbet af turneringen, derudover vil de også være med til analyse arbejdet undervejs i kampene, så alle data kan blive brugt i live udsendelserne, i pauserne og i powerbreaks.

NHL kommissær Gary Bettman udtrykker stor begejstring på tv-seernes vegne:

– Hvis du er fan, giver det dig mulighed for at få mere og mere indsigt i kampen, hvis du bare er en tilfældig fan eller måske slet ikke fan overhovedet, giver det dig mulighed for at opleve sporten på en helt anden måde og måske endda blive fan.

Du kan se præsentationen af den nye teknologi nedenfor: