World Cup Hockey: Dem SKAL du bare se

Under NHL-sæsonen giver vi på Sportsomnia en ugentlig anbefaling af de kampe, vi mener du ikke må glip af. Vi vil gøre det samme til World Cup of Hockey fra på tirsdag, men som en del af vores optakt vælger vi at gøre det en smule anderledes.

Vi har nemlig fundet fem spillere, som vi anbefaler, at du holder et ekstra vågent øje med i løbet af turneringen.

Spillerne er ikke valgt, fordi de nødvendigvis er de fem bedste spillere i turneringen, men fordi de bringer noget ekstra til hockeyoplevelsen. Ja, der er faktisk flere af spillerne på listen, man vil sige ikke engang er de bedste på deres respektive hold.

Der vil heller ikke være nogen Crosby, Malkin, Ovechkin, Tavares osv. på listen. Vi ved alle, hvad de kommer med og elsker at se dem, det er ikke nødvendigt at fortælle dig, at du skal holde et ekstra øje med dem. Det gør du allerede.

Carey Price – Målmand – Team Canada
Vi starter ud med en vaskeægte superstjerne. Det går direkte mod, hvad jeg lige har prædiket i indledningen, men har du også lidt glemt, hvor god Price virkelig er, når han er bedst?

Når man ikke har set ham i næsten 10 måneder, så kan man godt begynde at stille spørgsmålstegn ved egen hukommelse, for kan man virkelig være så god, som det vi husker om Price? Det er også spørgsmålet, om han bliver sig selv igen efter den lange skadespause.

Meldingerne er dog overordentlig positive, så jeg håber, og tror, at Price er tilbage, og hvis han er det, er han i sandhed verdens bedste målmand. Det eneste problem, ved at holde et ekstra øje med Price, er, at pucken nok sjældent vil befinde sig i hans ende af isen.

Nathan MacKinnon – Center – Team North America
MacKinnon er ikke den bedste spiller hos U23 holdet. Han er måske ikke engang i Top 5, men hold op han er underholdende, når det kører for ham, og sådan ser det ud i opvarmningskampene.

Dylan Larkin vandt i februar All Star konkurrencen om at være den hurtigste på skøjterne og var faktisk så hurtigt, at han skulle være den hurtigste NHL spiller nogensinde, men jeg vil våge den påstand, at MacKinnon er en del hurtigere.

Glæd dig til at se, når han er retvendt mod modstanderens mål og flyver gennem neutral. Og skulle der komme et straffeslag, så er han også den bedste i den disciplin. (Sorry Frans! men MacKinnon er lidt foran dig i den kategori)

Joe Pavelski – Center – Team USA
Little Joe – der blev til Big Pavelski. Pavelski stod i starten af sin karriere i skyggen af ”Big Joe” Thornton, men der blev han ikke længe. Spiller han i kæde med Kane, som jeg forventer, så har USA en kæde, som selv Canada vil være misundelige på.

Det bliver Pavelski, der skal løfte USA, og det kan han både offensivt og defensivt. Han er meget tæt på at være en komplet hockeyspiller, men det er som om, at han altid glemmes i samtalen om, hvem der er den bedste. Han trådte ud af en skygge tidligere.

Denne turnering kan blive øjeblikket, hvor han træder ud af Crosby, Tavares og Toews’ skygge og stiller sig op på samme niveau i folks øjne, når den mest komplette hockeyspiller skal udnævnes.

Patrick Laine –Wing – Team Finland
Så skal vi kigge lidt på en ung dreng med et fantastisk skud. Jets valgte dette unge finske fænomen som nummer to i årets draft. Skal man lave den klassiske sammenligning med en tidligere spiller så ligger sammenligningen med Brett Hull ligefor.

Jeg tror Laine bliver ligaens næste målræv, og han har alle muligheder for at præstere samme målantal som russeren, der pt. er dominerende på den front.

Til jer, der selv at forsøgt at skyde med en puck vil jeg garantere bliver ekstra imponeret over den kraft finnen kan mønstre og sig så til jer selv bagefter: ”og han er stadig kun 18 år”.

Pavel Datsyuk – Center – Team Russia
Dem af jer, der tidligere har læst min klummer ved, at jeg er en ’sucker’ for nostalgi, og jeg bliver nostalgisk, når jeg tænker på, at Datsyuk ikke længere vil være en del af NHL. Jeg savner ham allerede, selvom han har optrådt i den røde wings trøje (Jeg nægter at lægge skjul på, at jeg ikke har de store tanker om den klub).

Datsyuk har dog altid været en oplevelse at følge. Håber jeg så på, at se ham lave nogle flotte mål de sidste gange, jeg kommer til at se ham? Nej, ikke specielt, men jeg glæder mig enormt til at se han ’backchecke’ helt fra bag modstanderens mål, indhente sin modstander, løfte hans stav, snuppe pucken og starte et nyt angreb for russerne. Det glæder jeg mig til, for det er han den bedste til, som jeg nogensinde har set.

Sebastian Aho – Wing – Team Finland
Jeg (March Krak-Nielsen) har kapret Martins artikel og kommer lige en bobler til denne liste. Det er Sebastian Aho. Nu hvor Jesse Puljujärvi ikke er udtaget, guderne må vide hvorfor, for jeg ser ham til at have et større potientale end både Aho og Laine, så må jeg vælge Aho.

Aho er en utrolig intelligent spiller hans unge alder taget i betragtning. Han kan også spille center, men bruges mest på left wing. Han er en god tovejs-spiller, der normalt mere er assistmager end målscorer. Han er eminent til at diktere tempoet, har en super skøjteløb, placerer sig næsten altid korrekt og har bare næsten alt til at klare alle situationer.

Han har allerede et J20 VM guld og VM sølv i år, som bare 19-årig. Han skal til Carolina Hurricanes, men først skal han vise, at han er så god man siger. Sebastian Aho er en af Finlands mange nye talenter og derfor SKAL du holde øje med ham, men det kommer du også til helt automatisk.