World Cup: Canada tog første finalestik – Crosby strålede igen

Foto: Bridget Samuels

Team Europe gjorde fin modstand – måske mere end ventet – men kunne ikke stoppe favoritterne fra Canada i den første finale (bedst af tre) ved World Cup of Hockey i Toronto.

Igen var det Sidney Crosby, der blev matchafgørende – i stærkt samspil med Patrice Bergeron og Brad Marchand.

Tjek lige i højdepunkterne nedenfor Crosbys blændende oplæg til 3-1-scoringen. Hans dans nede bag målet, før han finder Patrice Bergeron, er ganske enkelt sublim. Intet mindre. 38-årige Mark Streit bliver kørt fuldstændig rundtosset.

Det var Patrice Bergeron, der afsluttede, og han var også med i det tidlige 1-0-mål, hvor han i en hurtig omstilling fandt Brad Marchand, der scorede kampens første kasse.

Zdeno Chara tabte pucken efter 13:20 på vej fremad, og det kostede et mål. Ryan Getzlaf og Steve Stamkos konverterede en lynhurtig. 2-0, og det lignede en afklapsning.

Men europæerne arbejdede hårdt og fik reduceret i anden periode ved Tomas Tatar og pludselig var kampen helt åben før de sidste 20 minutter – inden Crosby altså slog til igen.

Mikkel Bødker trådte ind og fik 11 minutter på isen, det samme som Jannik Hansen. Frans Nielsen spillede godt et kvarter og noterede sig for -2 i plus/minus-statistikken, hvor Mikkel Bødker var på et rundt nul, mens Jannik Hansen havde -1.

Canada foran 1-0 i serien. Se højdepunkterne her: