World Cup: Backstjerner melder afbud

Foto: Bridget Samuels

Canada og Sverige har begge været nødt til at indkalde erstatninger til deres World Cup-trup. To af NHL’s største backprofiler har nemlig meldt afbud til turneringen, som spilles i næste måned.

Canadierne må undvære Chicago Blackhawks-backen Duncan Keith. Keith har trukket sig fra turneringen, fordi han ønsker at pleje sit højre knæ, som han blev opereret i sidste år. 33-årige Keith kom tilbage efter operationen og spillede 67 kampe for Blackhawks i sidste sæson.

Den skøjtestærke backs knæ er dog stadig ikke 100 procent i orden, og derfor ønsker han at genoptræne yderligere frem mod NHL-sæsonen frem for at spille World Cup for Canada. Canadierne har indkaldt den 32-årige Jay Bouwmeester fra St. Louis Blues som erstatning.

Sverige har også måttet tilsætte en ny back til sin trup. Tre Kronor har modtaget afbud fra Detroit Red Wings’ Niklas Kronwall, som ligeledes har været igennem en knæoperation. 35-årige Kronwall blev opereret i januar og er endnu ikke blevet klar til at spille. Svenskerne har derfor hentet Anaheim Ducks’ Hampus Lindholm ind som erstatning.

World Cup of Hockey spilles i Toronto fra 17. september til 1. oktober.