Wiles: Vi er blevet bedre i defensiven og neutral zone

Odenses Sean Wiles er måske den hotteste spiller i Metal Ligaen lige nu. Han scorede sejrsmålet i tirsdagens 3-2-kamp mod Rødovre og med 39 point i 28 kampe har Wiles i den grad skudt sig ind Metal Ligaen med sin fysiske, pågående og målfarlige stil.

Det er hans første år i Europa, og han giver på klassisk, nordamerikansk vis naturligvis æren for sin succes videre til holdkammeraterne.

– Jeg har gode kædemakkere i Ryan (McDonough) og Henry (Hardarson). Vi har virkelig fundet godt sammen, og vi får mange gode pasninger fra vores backs. Det er nemt at nyde øjeblikket og den succes, vi har lige nu – men jeg kan bestemt ikke tage al kreditten, siger en smilende Sean Wiles til FACEOFF-online.dk.

Wiles’ historie er lige så klassisk nordamerikansk som evnen til at give æretn til holdkammeraterne. Fire år på universitet blev aflyst af fire års arbejde for en plads i “The Show”, NHL. I sidste sæson spillede han for Reading Royals i ECHL og har også været i den højere rangerede AHL.

– Det gik op og ned i ECHL og AHL for mig, og jeg nåede vel aldrig NHL. Så var det tid til en ny oplevelse og en ændring i karrieren. Jeg holder af at være her i Danmark, og Odense-organisationen har virkelig behandlet mig godt. Succesen gør det hele nemmere, siger han.

Skøjteløbet i den danske liga har imponeret Sean Wiles. Så meget, at han påpeger skøjtestyrken hos de danske/europæiske spillere som den absolut største forskel på at spille i Nordamerika og Europa.

– Du skal virkelig arbejde op og ned ad banen her. Der er mange rigtig dygtige spillere. Godt forsvarsspil giver gode muligheder i offensiven og for turnovers. Herovre skal du være lidt mere tålmodig end derhjemme og passe på ikke at give modstanderen mulighed for det hurtige kontraangreb. Det også en stor forskel, siger Sean Wiles.

Du virker til gengæld som en spiller, der er svær at holde for forsvarsspillerne – og stærk i nærkampene?

– Det er jo den måde, man lærer spillet i Nordamerika. At holde i pucken, arbejde i nærkampe, og det har virkelig hjulpet mig her og måske gjort en større forskel end i Nordamerika.

I har fået en god start på 2016 med Odense og synes at være inde i en god stime?

– Vi har arbejdet hårdt på nogle aspekter i spillet, og vi står langt stærkere i neutral zone og spiller måske lidt mere defensivt, end vi har gjort tidligere. Efter nederlaget på 0-9 i Esbjerg satte vi os ned og talte om, at hver mand skulle tage lidt mere ansvar. Siden dengang har vi spillet god hockey, siger Sean Wiles.

For første gang længe smuttede han og Bulldogs op i top fire med tirsdagens sejr over Rødovre, og canadieren kan glæde sig til sin første danske finale, når det 7. februar gælder Metal Cup-finalen i Frederikshavn.