Wiles matchvinder, tre Odense-point i intens fight

Odense Bulldogs-Rødovre Mighty Bulls 3-2 (2-0,0-1,1-1) Odense Bulldogs er inde i top fire efter sejr i den direkte duel mod Rødovre her til aften i Bryggeriet Vestfyen Arena. En stærk fynsk første halvdel af kampen blev afløst af et gedigent Mighty Bulls-comeback, inden øjeblikkets spiller i Metal Ligaen, Sean Wiles afgjorde med sit 3-2-mål dybt inde i kampen.

Lige fra start kampens start gik Bulldogs-spillerne på mål, anført af netop Sean Wiles og en anden nordamerikaner, John Armstrong, der tydeligvis var sulten efter et godt comeback.

Det var en klassisk Odense-Rødovre-dyst. Det lidt tungere nordamerikansk-inspirerede hjemmehold mod det skøjtestærke Mighty Bulls-mandskab, der i de første 20 minutter kom godt op foran Galansky i Bulldogs-målet, men uden det nødvendige bid i afslutningerne.

Der var mere gift, når Odense kom på besøg hos Ridderwall.

Simon Grønvaldt åbnede scoringen efter otte minutter med et skud fra distancen, og backkollega Joakim Nettelbladt øgede kort før pausen, da han fik en pasning fra en dybtarbejdende Sean Wiles. 2-0 efter første periode, hvor Bulldogs-spillerne virkelig var over gæsterne dybt i Rødovre-zonen.

John Armstrong gik direkte ind i sin gamle kæde med Dale Mitchell og Rasmus Bjerrum, mens Henry Hardarson fortsat fik lov at hænge fast med Sean Wiles og Ryan McDonough i fynboernes førstelinje.

Det sendte ekstra tyngde ned gennem rækkerne hos Odense, der nu stiller med fire habile kæder.

Rødovre gav den ventede debut til Morten Andreasen, der blev sat i fjerdekæden med Jonas Sass og Mark Mieritz, og U20-helten Emil Oliver Christensen og normalt habile Nikolaj Zorko var skubbet helt ud af Rødovres startopstilling.

Der er angribere nok at tage af for Jesper Duus.

Midtperioden begyndte helt lige, men stadig med Odense, som det hold, der virkede farligst inde under kassen. Rødovres forsøg kom fra den berømte yderside, hvorfra Galansky ikke havde problemer med at pille pucken ned.

Heller ikke et par powerplayforsøg formåede manden på toppen, Phillip Bruggissser og holdkammeraterne, at få byttet de indstuderede spilmønstre om til mål.

I stedet kom John Armstrong helt fri til scoring, men Ridderwall fik presset Armstrong til at sende pucken helt op i det store net bag mål.

Helt ud af det blå kom Rødovres reducering, da Jannik Karvinen regisserede og dirigerede et angreb, som han afsluttede ved at passe ind til Phillip Bruggisser, der styrede den i nettet foran mål.

Kort før sidste pause havde Phillip Bruggisser et kanonhug fra blå linje, da Rødovre endelig fik sat et godt powerplay op.

Det fortsatte kort inde i tredje periode, hvor Bruggisser – han er virkelig den store regissør i Rødovres overtal – igen forsøgte sig med et par kompetente skud. Tobias Ruelykke fulgte op med en hammer på stolpen, og i det hele taget var gæsterne langt mest på stikkerne i tredje periodes begyndelse.

Derfor kom 2-2-målet også som logisk resultat, da Matthias Asperup og Rasmus Astrup fangede modstanderne på mellemhånd og kynisk udnyttede Odense risikofyldte opspil. 

Nu faldt begivenhederne slag i slag i en højintens tredje periode.

Jannik Karvinen blev udvist, og Bulldogs brugte ikke mange sekunder til at bringe sig foran 3-2, da Sean Wiles knivskarpt styrede en puck i mål inde foran.

Mads Carlsen gav Dale Mitchell en næve på næsen, men slap for udvisning, men da den på aftenen iltre Carlsen tacklede Hardarson hårdt på midten af banen, måtte han ud i 2+10 minutter. Odenses Joakim Nettelbladt slap billigt, da han leverede en farlig tackling på Jonas Sass.

I det efterfølgende Odense-powerplay var Rødovre – efter et par fikse træk af Bruggisser – pludselig tre mod nul efter et koks af dimensioner i fynboernes interne kommunikation.

Jannik Karvinen blev så forvirret over den store mulighed, at han leverede en uovervejet afslutning.

Rødovre sled og slæbte og havde langt mest puck i tredje periode. Duus gav masser af istid til Karvinen, og det var i kølvandet på et langt skift til kaptajnen, at Karvinen sendte pucken ud over nettet fra egen zone.

Alligevel var Rødovre tæt på i undertal, og Tadeas Galansky i Bulldogs-målet leverede en monsterredning, da Martin Højbjerg forsøgte sig i en kontra. Højbjerg skød højt i målet på en liggende Galansky, der lige nøjagtig fik stukket skinnen i vejret og reddet tre point hjem til Bulldogs.

Morten Andreasens comeback i Odense – denne gang for Rødovre – gav ham et høfligt applaus fra Bulldogs-publikummet, og han var involveret i en enkelt ublid episode, da Frederik Høeg tacklede ham hårdt ved banden og der opstod efterfølgende tumult.

Glimrende velspillet kamp, der demonstrerede den store jævnbyrdighed, der hersker i Metal Ligaen i den her sæson.

Odense har næsten fået en “ny import” med John Armstrong tilbage, og fynboerne har store individuelle kompetencer at trække på. Rødovre stadig lever af holdarbejde – dog med Phillip Bruggisser som den helt store arbejdshest som både defensiv og offensiv back. Han bejler til endnu en chance på landsholdet.