WHL: Søgaard og Blichfeld ude af slutspillet i weekenden

Kun Philip Schultz er nu tilbage i slutspillet i WHL – Western Hockey League – for weekenden bød på et farvel og tak til både Mads Søgaard og Joachim Blichfeld, der blev slået ud med Medicine Hat Tigers og Portland Winterhawks.

Portland havde ikke frygtelig meget at byde på i serien mod Spokane, hvor det blot blev til en enkelt sejr i serien, der endte natten mellem lørdag og søndag dansk tid.

Blichfelds mandskab tabte 1-4 i den sidste kamp i serien og det blev også det samlede resultat i kampe. 

Efter et blændende grundspil og titlen som topscorer med 114 point, blev det fire point i fem kampe for Blichfeld i slutspillet og dermed sluttede hans flotte WHL-tid på ganske uspektakulær vis.

Spørgsmålet er nu, om Joachim Blichfeld bliver kaldt til San Jose for at spille AHL. Hvis ikke det er tilfældet, burde han være selvskrevet til at få en chance i træningslejren hos Heinz Ehlers og det danske landshold, der netop i dag har åbnet forberedelserne op til VM.

32 redninger fra Mads Søgaard var ikke nok til at stoppe Edmonton Oil Kings fra at avancere til næste runde. 

Oliekongerne fra Edmonton vandt 4-3 efter overtid og dermed 4-2 i serien. Farvel dermed også til en stor Søgaard-sæson, der formentlig kulminerer med en draft til sommer.

Danskeren snuppede en redningsprocent på 91,1 i slutspillet.