WHL: Phillip Schultz spillede drømmekamp for Victoria

Der stod næsten Phillip Schultz på det hele, da Victoria Royals lørdag sikrede sig en 6-3-sejr og bragte sig foran med 3-2 i serien mod Kamloops Blazers i første runde af WHL-slutspillet.

Den 18-årige dansker fik sit helt store gennembrud i den stærke juniorliga, da han med tre scoringer og en assist var hovedmanden bag Victorias sejr. Schultz blev naturligvis kåret til kampens first star.

Allerede på 1-0-scoringen efter halvandet minuts spil kom Schultz i gang, da han stod for oplægget, og i slutningen af første periode leverede han sin første slutspilsscoring og bragte Royals foran med 2-1.

I slutningen af anden periode scorede Phillip Schultz kampens afgørende mål, da han øgede til 4-1, og i sidste minut af opgøret fuldendte han sit hattrick med en scoring i tomt mål.

Ud over at blive kåret til kampens spil blev Phillip Schultz også udråbt til First Star of the Night i lørdagens runde.

Joachim Blichfeld og Portland Winterhawks måtte til gengæld forlade slutspillet, da de lørdag tabte med 4-1 til Spokane Chiefs og blev slået med samme cifre i serien. Blichfeld fik ikke lavet point i opgøret og sluttede dermed sin WHL-karriere af med et slutspil, hvor det blev til fire point i fem kampe.

I de kommende uger tilslutter Blichfeld sig formentlig San Jose Sharks’ farmerklub San Jose Barracuda i AHL, hvor han bliver holdkammerat med Alexander True.