WHL: Blichfeld med FEM assister i nat, nu oppe på 22 point

Joachim Blichfeld har fået en nærmest drømmeagtig sæsonstart i Western Hockey League, hvor han fra start præsenterede og placerede sig i toppen af topscorerlisten – ikke blot hos sin klub Portland Winterhawks, men også i hele WHL, som er en af de store canadiske juniorligaer.

I weekenden hældte Blichfeld syv point ind i to kampe, og i nattens kamp fortsatte han sin utrolige pointhøst, da Portland vandt 8-2 over Edmonton Oil Kings.

Fem gange var Blichfeld i oplæggerens rolle i nat, og hans makkerskab med Cody Glass, der lavede 102 point i grundspillet i fjor, synes at være helt og aldeles uovertruffent i WHL for øjeblikket.

Glass blev draftet øverst af Vegas Golden Knights i 2017, mens Joachim Blichfeld altså først blev draftet i syvende runde af San Jose Sharks i 2016. Mon ikke Sharks-ledelsen nu holder et mere end vågent øje med danskeren, der i nattens sejr havde assister på både kampens to første mål, et powerplay-mål og et mål i undertal. 

Blichfeld blev kåret til 1st Star i kampen, og hans fem assister bringer ham nu op på utrolige 22 point i otte kampe.

Det er næppe et tempo, han kan holde over hele sæsonen, men mindre kan også gøre det. Det er i hvert fald et faktum, at frederikshavneren lige nu står som den varmeste danske ishockeyspiller overhovedet.