WHL: BLICHFELD BLEV TOPSCORER MED ASSIST 1,1 sekunder før tid

Længe har Joachim Blichfeld ført kampen om topscorertitlen i Western Hockey League fuldstændig suverænt, men frederikshavneren blev i weekenden indhentet af Tristin Langan fra Moose Jaw Warriors.

Begge stod søndag på 53 mål og 60 assister for 113 point, men Blichfeld havde en fordel: Han havde nemlig en kamp i hånden, der blev spillet i nat dansk tid mellem Seattle Thunderbirds og Portland Winterhawks i US Division i Western Hockey League. 

Hvis Joachim Blichfeld skulle tage “Bob Clarke Trophy” alene og uden at dele med Tristin Langan, skulle han således levere et enkelt point i kampen, og frederikshavneren trak den til absolut sidste sekund – bogstavelig talt.

WHL’s hjemmeside beskriver afgørelsen på topscorer-trofæet således: 

“Portland var bagud 4-6 og fik powerplay med 16,6 sekunder tilbage af kampen. Efter et skud, var der faceoff til “blokhandskesiden” hos Thunderbirds-målmand Cole Schwebius med 9,6 sekunder tilbage. Jake Gricius vandt faceoff’en, lagde pucken tilbage til Blichfeld, so, afleverede til Jared Friedrich, der one-timede pucken i nettet med 1,1 sekunder tilbage.”

Dermed fik Joachim Blichfeld altså det nødvendige point nummer 114 og bliver efter Oliver Bjorkstrand den anden dansker i historien til at vinde trofæet. 

Stor, stor sæson af frederikshavneren, der nu skal med Portland ind i playoffs i de kommende uger. Dog med tre nederlag i de seneste fire kampe af grundspillet, så formen skal skærpes, hvis Winterhawks vil videre.