White Hawks tog stærk revanche

Frederikshavn White Hawks-Herning Blue Fox 5-2 (1-0,3-1,1-1) Scanel Hockey Arena dannede rammen om en fin forestilling i aftenrens tredje semifinale, hvor hjemmeholdet fra Frederikshavn løb med sejren på 5-2 og nu fører serien med 2-1.

Det var et hjemmehold helt forvandlet efter blamagen fredag aften i KVIK Hockey Arena, hvor vendelboerne i store perioder blev udspillet og lignede en flok høge, der havde fået skøjterne skruet helt forkert på.

De startede i fornem stil, og allerede efter godt tre minutter kunne Mathias Bau hugge skiven ind bag Simon Nielsen til 1-0. Blue Fox var midt i en udskiftning der gik galt, og så snuppede Bau og Vock pucken, hvor sidstnævnte nærmest fik taget til at lette.

En ualmindelig fremragende stemning i Scanel Hockey Arena i aften, trods kun knap 1700 tilskuere på plads. Trods alt et flot fremmøde, når man ved at byen i disse dage danner rammen om den store håndboldturnering Rødspætte Cup, der sætter stort pres på byens frivillige kræfter i foreninger rundt om.

De små 1700 der var, kunne bestemt ikke klage over underholdningsværdien. Flotte kombinationer i begge ender af isen, men det virkede som om hjemmeholdet havde lidt nemmere ved at skabe chancer end gæsterne. Herning kunne da også takke sig selv for et par dumme udvisninger, der sendte hjemmeholdet i et chancemæssigt overtal.

Vi skulle dog først ind i anden periode, før høgene fik held af at udnytte et overtal. Blue Fox-kaptajn Daniel Nielsen sad i straffeboksen, og det udnyttede amerikanske Colin Vock til at bringe hjemmeholdet yderligere i spidsen. Det var med Miller og Bau som assister, og den berømte førstekæde hos hjemmeholdet er altså skarp når det gælder de offensive pligter. Godt illustreret godt midtvejs i perioden, da Vock og Bau assisterede til Miller scoring 3-0.

”Vi vinder guld i år” lød den berømte hyldestsang fra høge fansene allerede ved 3-0-scoringen, og det er egentlig et meget godt billede på hvordan det hele kan vende lynhurtigt i ishockey. I fredags var der gravkammerstemning i Frederikshavn med masser af ytringer på de sociale medier, og i aften var alt glemt.

Vendelboerne har vendt stemningen til det gode, og var i øvrigt i aften godt hjulpet af den solide fan-fraktion White Hawks Support Copenhagen, der havde valgt at tage den lange tur fra København til Frederikshavn.

Den store skare af supportere fra Købehavn har i alle White Hawks udekampe på Sjælland leveret flot support, og aftenens indsats sammen med de lokale fans kan kun skabe dyb respekt for de menneskers imponerende støtte til White Hawks-spillerne.

De kunne også få en 4-0 scoring at juble over, da Tim Kunes i overtal huggede pucken ind bag en sagesløs Simon Nielsen. Den ellers så dygtige Herning-keeper havde ikke forsvaret med sig i aften, og blev også erstattet af slovakiske Pisar efter anden periode.

Inden det skete kom der dog en reducering fra gæsterne ved Kristoffer Lauridsen, der i overtal flot skar rundt om høgenes forsvar og sikkert sendte reduceringen i mål. De sidste fem minutter af perioden var der pludselig et ekstra Herning-gear, og de producerede flere nærgående forsøg mod George Sørensen. Den lille sprællemand var dog i hopla i aften og havde flere store redninger.

At Vock, Miller og Bau er farlige sammen så vi i tredje periode, da hjemmeholdet scorede til 5-1. Vock fik sendt pucken højt i mål, og den så Pisar ikke skyggen af. Med knap otte minutter igen fik Jordan George en friløber han ikke svigtede, og kunne reducere til slutresultatet 5-2 til White Hawks.

Vi fik lidt dramatik med blot et sekund igen. Gæsternes kaptajn Daniel Nielsen sendte Nick Olesen til tælling, og han fik sig en badebillet. Det gav skærmydsler mellem Sebastian Ruders og Kasper Kristensen, og de kunne få et tidligt brusebad, inden det sidste sekund blev afviklet.

Gæsterne havde Elias Granath med i første periode, men svenskeren var på ingen måde frisk og sad i boksen og kastede op i starten af anden periode. Han forlod kort efter isen, og var savnet på et Herningmandskab, der lige manglede det sidste i aftenens kamp.