White Hawks leverede stort comeback og udlignede serien mod Rungsted

Foto ©iShoot.dk

Frederikshavn White Hawks-Rungsted Seier Capital 5-3 (1-1,2-2,2-0) Et stort comeback af Frederikshavn i aftenens opgør, hvor de var bagud 3-1 godt midtvejs i kampen. En dårlig Rungsted-disciplin, og en sprudlende Evan Jasper, afgjorde tingene til hjemmeholdets fordel. Jasper har været en del udskældt i slutspillet, men i aften var det hans show. Canadieren diskede op med to mål og en assist, og var rygende farlig hver gang han var på isen. Stor kamp af ham, og 2-2 i kampen om en plads i DM finalen.

White Hawks-spillerne så mærkede ud fra begyndelse af aftenens fjerde semifinale. Søndagens sidste sekunds afgørelse så ud til at være svær at ryste af sig, så det var Rungsted der var i teten i de første minutter. Inden haluret havde rundet det første minut, kunne både Rosenthal og Bergman notere sig et par halvstore muligheder for en hurtig åbningsscoring.

Målet kom dog til gæsterne efter små fem minutter, da Christopher Frederiksen sad til afkøling i straffeboksen. Den chance lod Rungsted ikke gå fra sig, og efter et godt og hurtigt powerplay sendte Rasmus Andersson pucken ind i kassen. Stor jubel fra de 15 medrejsende Rungsted fans, der havde taget den lange tur til Vendsyssel.

Høgene havde stadig ikke helt rystet skuffelsen fra søndagens kamp af sig. Det virkede krampagtigt, og det var som om de ikke kunne få helt styr på begivenhederne. Heller ikke et par powerplay var nok for de hvide, selvom William Boysen dog havde et par farlige styringer.

Rungsted-direktør Thomas Friberg havde været i pressen og ytre sig om, at han ikke forstod hvorfor Boysen ikke havde fået karantæne efter søndagens opgør. Retfærdigt eller ej, det var selvfølgelig William Boysen, der satte 1-1-scoringen.  

Ud af ingenting kom Boysen frem til en puck, og den fik han styret i modsatte retning af hvor Lillie var på vej hen, og jubel i Nordjyske Bank Arena. Stemningen steg, og det samme gjorde et sandt bombardement mod Rungsted-målet. De næstfølgende minutter stod Lillie på hovedet inde på stregen, og forhindrede flere gode chancer til høgene for at gå til pause med en føring. 1-1 efter første periode.

Det var lidt småtamt i starten af anden periode. Ingen af holdene fik sig bidt rigtig fast, og der var en del fejlpasninger i begge ender. De tre første kampe i serien har budt på topishockey, men i aften var der ikke de store lækkerier. Måske trætheden er begyndt at melde sig hos aktørerne?

Træthed så Tyler Fiddler nu ikke ud til at have, da han små syv minutter inde i perioden sendte pucken ind bag Galansky. Canadieren var stødt med frem, og her fik han stokken på skiven efter et hurtigt og fornemt Rungsted-kontra.

Rungsted overtog nu begivenhederne. Efter 2-1-scoringen stod der de næste minutter gæsterne på det hele. De fik spillet White Hawks tynde i defensiven, og seks minutter efter føringsmålet blev den fordoblet, da Tim Daly fyrede af ude fra. Den så Galansky ikke, og så virkede det pludselig svært at være vendelbo.

Der skulle dog blot gå 18 sekunder, før optimismen igen boblede i White Hawks fansene. Sarault sad udvist for gæsterne, og der sad han i blot 12 sekunder, inden Evan Jasper havde sendt pucken ind bag Lillie. Hurtig udnyttelse af White Hawks i den situation.

Dramatikken fik vi kort efter. Tyler Fiddler gik for hårdt til Frederiksen ved banden. Frederiksen blev kortvarigt slået groggy, og derfor var publikum helt oppe at ringe over det ikke blev til en badebillet til Fiddler.

Det efterfølgende powerplay fik høgene ikke noget ud af, men kort efter fik de chancen igen. Og her slog Jasper til for anden gang. Lidt efter samme opskrift, og bom, så stod det 3-3 i et inferno af en larm i Nordjyske Bank Arena.

Disciplinen manglede i anden periode for Hjalmarssons tropper. Tim Daly tog holdets fjerde udvisning inden for små syv minutter, da han hægtede Boysen et lille minut før periodens udløb.

Den udvisning overlevede gæsterne, og kort efter havde de nær bragt sig i spidsen igen. Jeppe Holmberg forærede pucken til Rasmus Andersson, men hans forsøg snuppede Galansky med stokhandsken. Det bølgede frem og tilbage. Spiro og Bumagin var igennem for hjemmeholdet, men førstnævnte blev presset for langt ud i siden til at kunne lave en pasning på tværs til russeren.

Frederik Høeg var ved at komme i klemme da boksen til hjemmeholdets spillere blev åbnet. Han kvitterede med at lange ud efter White Hawks materialemand, der stod og åbnede boksen. Ikke videre smart af Høeg, der måtte ud i to minutter for Roughing.

Det kom der ingen scoringer ud af, og det kunne gå begge veje i aften. Nervøsiteten bredte sig, og man ville ikke lave den fejlpasning der kunne blive skæbnesvanger. Bergman med en farlig styring, Rosenthal med et skud lige forbi, Jasper med den pågående stil i aften var altid farlig. Hold da op, hvor blev de bidt negle rundt omkring i arenaen.

Knap fem minutter før signalet for afslutningen på tredje periode, scorede Simon Grønvaldt et fremragende mål. Han kanonerede pucken ind i netmaskerne, og skreg jublen ud til publikum. 4-3 til White Hawks, og det store comeback var en realitet.

Galansky hev et par pragtredninger op kort efter. Tjekken var virkelig på plads når det brændte på, og især Robin Bergman var tæt på flere gange.

Men det blev hjemmeholdet der tog en sejr og udlignede til 2-2 i serien. Dale Mitchell sendte pucken i tomt bur med to minutter igen, og et formidabelt comeback af vendelboerne. Den her serie bliver lang, og der er lagt op til et brag af en match på fredag i kamp fem i Hørsholm.