White Hawks-assistent skifter til Färjestads ungdom

Foto: Jan Korsgaard

Ikke blot Mario Simioni, men også Frederikshavn White Hawks’ assisterende træner Markus Karlsson forlader klubben efter denne sæson.

Karlsson, der har været assisterende træner og 1. divisionstræner i Danmark i fire sæsoner, har fået et tilbud om at blive ungdomstræner i Färjestad, som er hans moderklub.

Det skriver White Hawks i en pressemeddelelse, der lyder således:

Efter tre års virke i White Hawks og Frederikshavn Ishockey Klub, drager Markus Karlsson hjem til Sverige. Markus er blevet tilbudt et fantastisk cheftrænerjob i hans moderklub Färjestad, hvor han skal have ansvaret for Färjestads U20 elite hold gennem de næste tre år.

Det er en af Sveriges mest anerkendte klubber, med et stort ungdomsarbejde og en flot årrække i SHL. Det er et stort step op i Markus trænerkarriere som vil gavne ham på længere sigt, og i en alder af kun 29 år, er det samtidig en stor anerkendelse af hans virke hos os.

Markus har gennem de tre år i White Hawks og FIK ydet et fantastisk stykke arbejde. Han har altid været arbejdsom, dygtig, loyal og særdeles vellidt blandt alle i og omkring klubben.

Trods tilbuddet fra Sverige, har det været en svær beslutning for Markus at sige farvel til vores klub som han vil savne rigtig meget. Vi har aftalt at vi holder kontakten ved lige i fremtiden. Måske havner han igen i White Hawks. 

Markus Karlsson stoppede allerede tidligt, som 24-årig, sin karriere, efter at være blevet ramt af en hjernerystelse, mens hans spillede for Rungsted.