White Hawks: Alle mand klar til ispremiere – Liffiton tilbage i Danmark

Frederikshavn White Hawks åbner istræningen i morgen eftermiddag klokken 16, hvor der er åben træning i Scanel Hockey Arena, hvor Mario Simioni for første gang coacher i Nordjylland.

Der har været ganske god udskiftning i truppen i Frederikshavn, men samtlige spillere skulle nu være landet i Vendsyssel, og dermed kan tilskuerne, der møder op, blandt andre glæde sig til at møde to meget spændende nye backs, der formentlig kommer til at præge Metal Ligaen – men også skal afløse Tim Kunes, en af de mest toneangivende forsvarsspillere fra i fjor.

Dave Liffiton har tidligere spillet i Esbjerg i 2008/09-sæsonen og to sæsoner senere tørnede Liffiton faktisk ud i NHL for Colorado Avalanche.

Siden blev han en markant figur i flere europæiske ligaer og i AHL – blandt andet som assisterende kaptajn for Malmö Redhawks, hvor han blev berømmet for sin kompromisløse attitude. Det gav ham 151 minutter i straffeboksen i 51 kampe i grundspillet, inden han holdt sin sti næsten ren, da han i kvalifikationsserien mod Leksand var med til at sikre Malmö oprykning til SHL.

I fjor spillede han for HC Innsbruck i EBEL, hvor han leverede fire point og 85 udvisningsminutter i 53 kampe.

Den anden nye back, Bretton Stamler, kommer fra DEL og Augsburg, hvor han i fjor samlede 101 udvisningsminutter ind i blot 29 kampe.

Så det bliver utvivlsomt hårdt at møde Frederikshavns forsvar i den kommende sæson – i hvert fald de to nye nordamerikanere, der ser vældig spændende ud.