Wejses og Henriksens aften i Herlev

Christian Wejse i landsholdsdragten, da Danmark i november spillede U18-landskampe i Vojens. I aften scorede han sine første mål i Metal Ligaen. (Foto: Jan Korsgaard)

Herlev Eagles-Esbjerg Energy 0-3 (0-1,0-2,0-0) Esbjerg tog den ventede sejr i Herlev og snuppede dermed sejr nummer fire på stribe i Metal Ligaen. Markant er det, at vestjyderne i den grad har fået lukket ned i defensiven og nu står med 10-2 i målscore i de seneste fire matcher.

I aften i Herlev var det Nicolaj Henriksen, der havde fået chancen for gæsterne, og han afløste altså Jeff Frazee på forbilledlig vis i Esbjerg-målet. Frazee leverede som bekendt også et shutout i søndagens kamp mod Herning.

Hovedpersonen blev dog en helt tredje esbjergenser, for unge Christian Wejse scorede ikke blot sit første Metal Liga-mål, da han nettede til 1-0 efter 4:22, han leverede også Esbjergs 3-0-mål kort før anden pause.

Dermed fik den 17-årige forward den perfekte aften foran blot 167 tilskuere i DFDS Seaways, der ikke overraskende satte bundrekord for sæsonen. Herlev har opgivet ævred i forhold til slutspillet, og åreladningen på det seneste betyder, at Eagles nu kun har et meget ungt og uerfarent hold til rådighed.

Esbjerg stryger derimod af sted i kampen for den bedste forberedelse til slutspillet, og vestjydernes tredje målscorer – 2-0-målet – blev scoret af Brock Nixon efter små 36 minutter.

En række udvisninger i slutfasen skabte lidt dramatik, men ellers afslører kamprapporten ikke noget drama i aften i DFDS Seaways Arena.

FACEOFF-online.dk kunne desværre ikke være i Herlev i aften. Reportagen er baseret på kamprapporten fra aftenens dyst.