Wejse matchvinder og dobbelt målscorer for Esbjerg

Foto:Frank Nielsen/FN SPORTSFOTO

Esbjerg Energy – Herlev Eagles 2–1 (1-0, 0-1, 1-0)

Christian Wejse tegnede sig for begge Esbjerg-mål og leverede i det hele taget en stærk indsats, da vestjyderne slog Herlev med 2-1 efter en i øvrigt ganske tæt og jævnbyrdig kamp, der bølgede frem og tilbage og som længe var helt åben. Afgørende var det i sidste ende, at Esbjerg denne gang formåede at holde Herlevs stærke 1. kæde fra fadet.

Esbjerg tog tirsdag aften imod Herlev til en hurtig rematch, ovenpå Herlevs overtidssejr i ørneborgen i søndags. Ved den lejlighed var Herlevs stærke førstefemmer helt og aldeles ustyrlig og sikrede nærmest egenhændigt københavnerne de to point.

Så der var nok næppe nogen tvivl om, at Esbjerg-træner Mark Pederson havde forberedt sine spillere godt på hvordan den giftige formation med Thompson, Quist og Thörnberg skulle forsøges stækket denne aften.

Herlev har for en sjælden gangs skyld haft overhånden mod Esbjerg i denne sæson, hvor man i sæsonens hidtidige fire indbyrdes opgør har hentet syv af 12 mulige point, mens Esbjerg altså har hjemtaget fem pinde.

Såfremt man i Esbjerg stadig ville gøre sig forhåbninger om en placering i top-4, så lignede det umiddelbart et klart krav med tre points denne aften, da der forud for kampen var skabt et hul på hele ti point op til Aalborg og Frederikshavn på tredje- og fjerdepladsen.

Herlev måtte denne tirsdag undvære Magnus Povlsen, Magnus Koch, Simon Golbert, Asger Petersen og Benjamin Mauritzen, mens Esbjerg stillede uden Colin Vock og Oliver Jessen.

Målmandsduellen stod mellem Mathias Seldrup og Emil Jidskog.

Esbjerg startede bedst og tog føringen

I Fraværet af Colin Vock trådte Andreas Grundtvig ind i Esbjerg førstekæde, flankeret af de to canadiere Marc Hagel og Max French. Grundtvig så ud til at befinde sig godt i det nye selskab og var da også med til at sætte Marc Hagel op til Esbjergs hidtil bedste forsøg efter tre minutters spil.

Efterfølgende bølgede spillet frem og tilbage, uden at nogen af de to mandskaber egentligt fik spillet sig frem til de helt store chancer.

Esbjergs føringsmål var heller ikke et typisk et af slagsen, det fulgte i hvert fald ikke i kølvandet på et struktureret eller gennemspillet angreb.

Vestjyderne havde i et halvt minuts tid forinden kredset omkring gæsternes mål, uden for alvor at kunne komme ind hvor det gjorde ondt på Jidskog & Co.

Men da en puck blev sendt på mål dalede der pludseligt en retur ned for næsen af Christian Wejse, der havde taget opstilling midt i slottet. Med en fiks detalje drejede Wejse rundt om sig selv og lagde pucken ind under gæsternes svenske keeper til 1-0. Der var spillet ni minutter.

Herefter fulgte en rum tid med stillingskrig, hvor meget spil foregik i midtzonen og hvor især Herlev havde svært ved at skabe muligheder.

Det blev til et par enkelte Esbjerg-chancer mod periodens slutning, hvor især Marc Hagel var ganske tæt på med en styring i det 19. minut. Men fortsat 1-0 på tavlen forud for anden periode.

Herlev med momentum og udligning

Anden periode skulle vise sig at blive Herlevs. Allerede efter halvandet minuts spil var det ved at brænde på for Esbjerg, da Herlev vendte spillet hurtigt og slog kontra. Esbjergs Andreas Krogsgaard tog her en udvisning af de ”gode”, da han fik bremset gæsternes stormløb mod Seldrups mål.

Udvisningen var ikke synderligt til skade for hjemmeholdet, da Esbjerg faktisk formåede at komme frem til to rigtigt store muligheder i undertal. Herlev fumlede på blå linje, hvor der blev spillet sløset og ukoncentreret. Dette benyttede Esbjerg til at få sendt både Andreas Grundtvig og Max French af sted i undertals-break away med omkring et minuts interval.

Esbjerg fik for første gang chancen i power play fem minutter inde i anden periode, men udover et forsøg fra mellemdistancen, så formåede Herlev med stressende og ihærdigt box play at holde Esbjerg fra fadet.

Kampen var efterhånden ved at komme på Herlevs hænder og gæsterne formåede da også at slå kapital af deres momentum, da Remy Giftopoulos efter ni minutter tog sagen i egen hånd og udlignede til 1-1, da han fra en halvspids vinkel fik sendt pucken i kassen ved fjerneste opstander. Seldrup nåede ikke at få griberen op rettidigt og udligningen var en realitet.

Mens Mark Derlago havde taget plads i straffeboksen som følge af en kendelse for forsinkelse af spillet, så var Jesper Thönberg to gange tæt på at bringe gæsterne i front, begge gange med kraftfulde afslutninger, som Seldrup dog tog sig kærligt af i værternes mål.

Herlevs momentum var i det hele taget udtalt på dette tidspunkt i kampen og kun manglende marginaler forhindrede Brett Thompson i at bringe gæsterne i front, da han efter et kvarter fik sendt pucken på tværs af mållinjen bag Seldrup.

En skudstatistik på 4-10 talte sit klare sprog om Herlev-dominansen i de midterste 20 minutter. Esbjerg fik dog en lille livline mod periodens slutning, da Remy Giftopoulos fik raget en unødvendig udvisning til sig. Vestjyderne kunne dermed starte tredje periode med næsten to minutters spil i overtal.

Wejse nettede igen og afgjorde for Esbjerg

Tidligt i tredje periode blev fem mod fire til fem mod tre for Esbjerg, da Herlev trak endnu en udvisning. Men trods et lille minut med to mand i overtal, så fandt vestjyderne ikke den afgørende åbning i Herlevs aktive box play.

Til gengæld var der fuldt vestjysk udbytte efter seks minutters spil, da en af ligaens måske mest dynamiske kæder atter slog til for vestjyderne. Jesse Mychan arbejdede her stenhårdt bag Herlevs mål, vandt pucken fra en modstander og fik sendt skiven ind foran mål, hvor Christian Wejse resolut eksekverede med et brag af et slagskud fra klods hold. Kampens andet mål fra Wejses stav og 2-1 til Esbjerg.

Værterne viste i det hele taget langt mere beslutsomhed og vilje i tredje periode, end det havde været tilfældet i anden, som set med Esbjerg-øjne var noget tam.

I et sidste forsøg på at tvinge kampen ud i overtid, satsede Herlev med 1:30 igen, da Jidskog blev erstattet med en ekstra markspiller. Men Esbjerg modstod gæsternes pres i slutfasen og kunne sætte tre point ind på kontoen.