Division I: Vojens er foran 2-0 mod Amager

Der var lagt i kakkelovnen til en drama efter ordfejden mellem Amager Eliteishockey og SønderjyskE/Vojens IK tidligere på dagen her på FACEOFF. 375 tilskuere var på plads i Hangaren i Kastrup og leverede en flot kulisse som sædvanlig til slutspillet i landets næstbedste række.

Læs artiklerne om Amager her og SønderjyskE/Vojens IK her.

Grundspillets nummer otte, Vojens, endte med at vinde kampen 2-1 efter straffeslag, og det betyder, at sønderjyderne nu er foran 2-0 i serien. Tredje kamp spilles i morgen. Igen i Hangaren og klokken 16. Amagers Facebook-side skriver følgende om kampen:

Vojens stillede til aftens kamp med deres ”1. divisionshold”, og det var en flok unge gutter, som kæmpede det bedste de kunne.

At der var respekt fra begges sider for spillet var i perioder meget forsigtigt. Amager have et kæmpe overtal i afslutninger, men de skud tog Vojens unge U18-landsholdstalent Kasper Krog sig af. Bedst som man følte, at Amager havde et overtag i spillet scorede Vojens til 0-1, som var resultatet efter 2. periode. 

Amager var klar over alvoren, da pucken blev droppet til 3. periode og holdet fik udlignet til 1-1 gennem #12 Anders Vøttrup på et af hans ”energimål”. Amager fortsatte presset, men da det sidste skulle sættes ind, trak Amager en ”tynd” udvisning med 1 ½ minut tilbage. Og så var det bare at holde nullet og få kampen ud i overtid. Som Amager startede tre mod fire, men Vojens var også ved at være trætte og udnyttede ikke denne mulighed.

Straffeslag. Det kan jo som bekendt gå til hvilket som helst hold, og Amager havde da også muligheden et par gange for at lukke kampen, men Vojens profil, Søren Dau fra Sønderjyske, som er på vej tilbage efter en lang skadesperiode, blev med to mål på straffe ”man of the match” for Vojens.

For Amager var det Martin Oldendow-Larsen, som gik forrest for de grønne. Men samlet set fik et godt kæmpende Amagerhold ikke nok ud af anstrengelser. Skudstatistikken var 37-13 i Amager’s favør.

I Rødovre fik hjemmeholdet taget revanche for onsdagens nederlag i serien og udlignede til 1-1 mod Aalborg via en sejr på 4-1. Dennis Christijansen, Lucas Andersen, Andreas Grundtvig var målscorerne for Rødovre, inden gæsterne kom på tavlen.

Alexander Lajmis reducering var ikke nok for gæsterne, der måtte se Lucas Andersen lukke kampen for Rødovre kort før tid.

Også Rødovre og Aalborg spiller i morgen, hvor samtlige fire kvartfinaleserier er i gang i løbet af dagen.