VM: Tyskland vandt 5-1 og får Islanders-målmand ind

Hvad skete der lige der? Jo, Tyskland havde lavet en række justeringer i opstilling før kampen mod et hidtil flyvende slovakisk mandskab. Og det hjalp, for tyskerne gennembankede Slovakiet med sikre 5-1 og spillede sig på den måde stærkt ind i kampen om en plads i kvartfinalen i Skt. Petersborg-gruppen, der virker noget blødere end Danmarks gruppe i Moskva.

En yderst vigtig sejr for tyskerne, der – bagud 0-1 efter 20 minutter – bragede igennem i anden periode, hvor de for alvor fik hul på VM-bylden med tre scoringer. Patrick Hager, Philip Gogulla og Patrick Reimer scorede de tre tyske mål og euforien fortsatte i tredje periode, hvor tyskerne scorede yderligere to gange.

Brooks Macek og Dominik Kahun lagde til i de sidste 20 minutter, og viste dermed den karakter, som deres træner Marco Sturm havde forlangt inden kampen.

Tillige kan Tyskland nu se frem til forstærkning, eftersom New York Islanders-målmand Thomas Greiss forventes at støde til VM-lejren i morgen, hvor han flyver ind fra den amerikanske metropol.