VM-TEST: Stærkt dansk comeback, men nederlag i OT

©iShoot.dk

Danmark sparede både Mathias Bau, Peter Regin og Nicklas Jensen til gårsdagens landskamp i Lørenskog, mens der efter et mangeårigt fravær var comeback i buret til Patrick Galbraith.

Det gik ikke alt for godt i første periode, hvor den stærke danske defensiv fra fredagens 1-0-sejr blev splittet. Nordmændene scorede hele tre gange og Alexander Reichenberg, Erlend Lesund og Andreas Martinsen sendte i den grad nordmændene på sejrskurs.

Men – danskerne fik styr over den defensive del af spillet, og fik i tredje periode sat koncentreret op i den offensive del af spillet.

En tidlig powerplay-scoring af Morten Madsen tændte det danske håb, og i det 46. minut var Joachim Blichfeld på pletten med sit første landskampsmål. Ikke nok med det. Seks minutter før tid skaffede Jesper Jensen 3-3 for Danmark – også i powerplay.

Endelig hul på bylden i forhold til målscoringen og to powerplay-mål. Slet ikke så tosset en tredje for Danmark, og så kunne Heinz Ehlers i boksen formentlig leve med, at Thomas Valkvæ Olsen scorede til 4-3 blot 29 sekunder inde i overtiden og dermed sikrede en norsk sejr i andendagsgildet i Oslo-forstaden.

Danskerne har nu en testkamp tilbage før VM. Det gælder Østrig 5. maj i Wien. Her forstærker Mikkel Bødker formentlig og sæt Peter Regin, Nicklas Jensen, Mathias Bau og måske Lars Eller og Nikolaj Ehlers ind i nedenstående holdopstilling, så har man det ideelle mandskab for Heinz Ehlers. 

Danmark startede som følger i går i Norge:
Patrick Galbraith
Backkæderne: O. Lauridsen, Bruggisser – N.B. Jensen, M. Lassen – Aabo, M. Lauridsen – S. Lassen, O. Larsen. 
Angrebskæderne: Olesen, Jensen, Storm – Røndbjerg, Madsen, Meyer – Poulsen, Jakobsen, From – Rosenthal, Nielsen, Andersen – 13./14. forwards: Krag-Christensen, Blichfeld. 
Oversiddere: Regin, N. Jensen, Bau