VM: Sveriges kvinder rykker sensationelt ned – kan Danmark afløse?

Svensk ishockey leverede i dag en historisk fiasko.

De svenske kvinder – som har haft problemer i flere sæsoner – rykkede nemlig ned i Division IA efter et 2-3-nederlag til Japan i den afgørende kamp om at undgå en af de to nederste pladser.

En kæmpe bet for svenskerne, der skulle vinde i dagens kamp for ikke at ryge ned sammen med Frankrig, der allerede før dagens kamp lå placeret som sidst i tabellen. 

Svenskerne førte ellers 2-1, men indkasserede to mål i undertal mod de stærke og strukturerede japanere, der ofte har voldt svenskerne problemer i de seneste sæsoner. 

Allerede nu er diskussionen blusset op i de svenske medier igen: Er der for mange udlændinge i den svenske liga, SDHL, der regnes som Europas stærkeste?

Paradoksalt nok giver den svenske nedtur også potentiale for noget vildt. Hvis de danske kvinder fuldfører ambitionerne om oprykning og slutter blandt de to bedste ved Division IA-VM i Ungarn, kommer Danmarks kvinder til næste sæson til at være placeret over Sverige i VM-regi.

Danmark har maksimumpoint efter to kampe og skal altså slutte blandt de to bedste i Ungarn for at fuldbyrde oprykningen i de kommende dage.