VM-søndag: Hul på svensk ketchupflaske, storsejre og vigtige point til Schweiz

Foto: Jan Korsgaard

Der var som ventet ikke så meget at diskutere i fire af de seks kampe på en VM-søndag, hvor favoritterne havde en række på papiret ret lette kampe. Russerne lagde ud i den tidlige kamp i Bratislava med at vinde 5-0 over Østrig uden de store problemer. Evgeni Dadonov blev dobbelt målscorer for russerne.

USA havde som ventet heller ikke problemer med Frankrig, der blev kørt over med 7-1. Colin White, Alex DeBrincat og kaptajn Kane var de dominerende aktører for amerikanerne.

Parallelt med Danmark og Tyskland, spillede Sverige og Italien i Bratislava, og her havde svenskerne lidt besvær med at komme i gang, men da der først gik hul på flasken, væltede målene ind. Sverige vandt 8-0 på seks mål i tredje periode – og med et hattrick af Anton Lander.

I en kanontæt kamp og en hård, blændende fight lykkedes det for Schweiz at vinde 3-1 over Letland. Superstjernen Nico Hischier scorede det afgørende mål med fire minutter igen, og de forsvarende sølvvindere har kurs mod kvartfinalen.

Storbritanniens målmand Ben Bowes kom i den grad på arbejde mod Canada, der skød, skød og skød – og endte med at vinde 8-0 over briterne. Ben Bowes blev skiftet ud og klappet ud af tilskuerne i slutfasen, og briterne fik også varmt bifald af publikum efter en heroisk indsats mod Canadas NHL-stjerner, der fik en god træningskamp at spille sig ind på efter nederlaget mod Finland i åbningen.