VM: Sådan slår Danmark slovakkerne i eftermiddag

©iShoot.dk

Vores ekspert og gæsteskribent Kasper Mundt har igen haft kig på det danske hold, der i dag matches med værterne fra Slovakiet. Her er hans optakt til kampen. 

Fiasko eller succes. Sådan opgøres VM i visse kredse, alt afhængigt af sejr eller nederlag mod værtsholdet fra Slovakiet. Lad os lige starte med at konstatere, at det danske hold to gange er blevet spillet baglæns ud af banen mod USA og Canada.

Ikke fordi kravene er sejre mod de to hold, der skal definere et VM. Men mere fordi man som helhed skal se på den kynisme og det defensive spil – eller mangel på samme – som er blevet lagt for dagen ved VM.

Inden slutstregerne tegnes på VM, skal der kigges på de ting, som man skal gøre mod Slovakiet. Slovakkerne er et godt skøjtende hold, som hele tiden kommer med stor fart og intensitet, rigtigt godt hjulpet af de ca. 7000 der holder med slovakkerne til dagens kamp. Det bør omvendt også sikre, at det danske hold er oppe i tempo.

Det danske tempo har været alt for manglende i de fleste kampe, man har forsøgt at spille sig ud af problemerne, og det har grundlæggende givet for mange spilvendinger tilbage i hovedet. Gør man det mod slovakkerne, så kan det blive en rigtigt grim oplevelse. Slovakkerne har den der kynisme og X-faktor der gør, at de kunne have stået i en kvartfinale, hvis sol, måne og stjerner havde stået rigtigt.

Danmark skal først og fremmest have styr på defensiven, der har set alt andet end godt ud. Galbraith bør have genvalg. Han har spillet bedst af de tre keepere – dog med de sværeste arbejdsbetingelser. Det vigtigste bliver at man slutter godt af, også offensivt.

Offensiven hos Danmark har været skuffende i spillet 5-5, og når man samtidigt har vist store svaghedstegn i powerplay – med undtagelse af kampen mod Storbritannien – skal man absolut være bedre i spillet 5-5. Mere nærgående, bedre i nærkampene og generelt vise mere intensitet i spillet, specielt hos topspillerne.

Nu skal Danmark for alvor vise, at de kan spille lige op med et hold, som man i egen selvforståelse mener er tæt på eget niveau. Det skal nok blive interessant, om man vil skabe mere offensivt, for nu har man absolut intet at tabe.

Tre punkter som bliver afgørende for dansk sejr:

  • Arbejdsindsatsen skal være langt bedre. Spil bredt, men spil med korte skift, det giver et højere tempo.
  • Effektiviteten skal sættes op. Det går ikke, at man har åbne målchancer som man ikke scorer på. Det skal ganske enkelt være bedre!
  • Backerne og angriberne skal spille med mindre afstand. Alt for mange gange kommer modstanderne ned i overtalssituationer mod to mand. Ganske enkelt fordi angriberne kommer til at hænge. Bedre backcheck fra forwards.

Hvis man lykkes med ovenstående, har man skabt sig selv et fremragende udgangspunkt for at lykkes med at få point mod Slovakiet, som formentligt også er opsatte på at forkæle et sultent hockeypublikum!