VM: Russisk fiasko i premieren

Alt er lagt an for Rusland ved dette VM, hvor selv KHL sluttede sæsonen tidligere til ære for det russiske landshold, der skulle have optimale forhold til VM på hjemmebane.

I dag var tilskuerne hjemme i Moskva klar til match mod de traditionelle tjekkiske rivaler, og Rusland var storfavorit mod et tjekkisk hold, der har haft problemer ved de seneste VM-turneringer.

Men Dominik Furch, der til daglig spiller i Avangard Omsk, og stod i det tjekkiske mål, havde også forberedt sig perfekt, og han formåede at holde buret rent i samtlige 60 minutter, hvor russerne skød og skød uden at kunne få hul på den tjekkiske keeper.

I den anden ende var holdkammeraterne hamrende effektive og tog på den måde en fremragende 3-0-sejr, der på mange måder var yderst overraskende. Tjekkiets hold er nemlig heller ikke så stærkt som russerne på papiret.

Ikke desto mindre kunne Tomas Kundratek og Roman Cervenka med seks minutters mellemrum i første og anden periode score to gange for de klogt agerende tjekker, der ikke lod sig kue af hjemmeholdets pres og publikum. Tjekkiet supplerede op med en scoring i tomt bur af Michal Binder.

Dermed altså 3-0 til tjekkerne og en lille sensation af gæsterne, der – uanset styrke på papiret – altid er taktisk stærkt indstillet mod de andre topnationer.