VM: Patrick Galbraith stopper på landsholdet

Efter 10 VM-turneringer, heraf otte, hvor Patrick Galbraith var i indsats, stopper han nu på landsholdet. VM i Kosice blev altså hans sidste i rødt-hvidt, og Galbraith kan se tilbage på en glimrende VM-karriere, hvor han med flere store præstationer har markeret sig som en af årtiets bedste målmandsskikkelser herhjemme.

Det er Nordschleswiger.dk, der fortæller historien.

– Det er tid til at trække vejret. Jeg bliver ikke yngre, og sommeren bliver kortere. Klubben får højere prioritet, og nu skal jeg bruge sommeren på, at min krop får de nødvendige pauser. Men at jeg stopper på landsholdet, betyder ikke, at jeg stopper med at spille ishockey. De tanker har overhovedet ikke strejfet mig, siger han til avisen. 

– Der mange højdepunkter at tænke tilbage på – ikke kun ved VM. Min første landskamp for Danmark husker jeg klart, siger han.

Debuten kom tilbage i 2007 i Vojens, hvor Danmark vandt 4-0, og hvor Galbraith samtidig blev kåret som kampens bedste spiller. Det var i det gamle blikskur, som naturligvis er et sted, der har betydet det meste for målmanden. 

– Min første VM-kamp mod Rusland var helt sikkert et højdepunkt (i Quebec 2008). Også 2-1-sejren over USA i 2010 og den efterfølgende kvartfinale mod Sverige husker jeg stærkt. Kampene mod Canada var altid helt specielle for mig, siger Galbraith, der som bekendt er af canadisk afstamning, eftersom far George i sin tid kom fra hockeyens moderland til Danmark. 

Han vil ikke ind på, om det var skuffelse over ikke at være andetvalg ved det netop afsluttede VM, der fik ham til at træffe det endelige valg. 

– Jeg glæder mig bare over, at jeg fik lov at tage en sidste runde med gutterne, og jeg vil allerhelst tænke tilbage på alle de positive oplevelser, jeg har haft med landsholdet, siger Galbraith til Nordschleswiger.dk.