VM kan blive Andersens trøstepræmie

Foto: Jan Korsgaard

Der er ingen tvivl om, at muligheden for at vinde Stanley Cup-titlen er det, der vejer tungest for de fleste ishockeyspillere. Det gælder også de danskere, der spiller i NHL.

Frederik Andersen og Toronto Maple Leafs er en af de danskerklubber, der er sikre på at være med i NHL-slutspillet. Jagten på en Stanley Cup-triumf går ind midt i april, og hvis Toronto kommer videre fra første runde i slutspillet, kommer 28-årige Andersen ikke med på det danske VM-hold, som skal spille i hans hjemby Herning.

– VM fylder ikke noget for mig lige nu. Det er vigtigt for Danmark, men ikke for mig pt. Det vil vist være det, der hedder en trøstepræmie, siger Frederik Andersen til Ekstra Bladet.

Frederik Andersen har været fremragende i Toronto-målet i det meste af sæsonen. Lykkedes det ham at hente en sejr mere med holdet i en af grundspillets sidste tre kampe, vil han stå alene med rekorden som den mest vindende Maple Leafs-målmand i en sæson.

Hvis Toronto skulle ende med at blive sendt ud af slutspillet tidligt, vil muligheden for, at Andersen kan komme hjem og spille VM være til stede, og bliver det aktuelt, så er han klar til at vogte målet for Danmark i Jyske Bank Boxen.

– Det er ikke noget, jeg har sat næsen op efter. Det sker kun, hvis det går galt her. Så kan jeg tage hjem og spille, siger han.