VM-OVERBLIKKET: Dagens kampe i Kosice og Bratislava

© iShoot.dk

Der er egentlig ikke så megen tvivl om, hvem der vinder dagens tidlige kampe ved VM.

USA tabte overraskende klart til Slovakiet og skal og vil vinde over Danmarks modstander fra i går, Frankrig. Det forsmædelige 1-4-nederlag kommer dobbelt tilbage på franskmændene i dag – og derfor tyder det på en stor amerikansk sejr i dagens åbner i Kosice. Det samme gælder, når det stjernespækkede russiske hold møder Østrig, der tabte 2-5 til Letland i går. Rusland vandt med samme cifre over Norge i den første kamp – og vinder formentlig større over Østrig i dag. 

Slaget mellem Danmark og Tyskland kan du læse mere om her og her: Det bliver højdramatisk og en nøglekamp i forhold til udgangspunktet til de kommende kampe. Det bliver til gengæld ensidigt i Bratislava og ikke frygtelig sjovt for Italien at møde et revanchelystent Sverige-hold i eftermiddag. 

Det samme gælder i øvrigt for Storbritannien, der får en på opleveren og nok også en ordentlig sæk mod Canada i aften. Men det er på mange måder en historisk kamp, for briternes ishockey udspringer af canadiere, der kom til landet i sin tid, og Storbritannien har historisk set haft et hav af canadiere på landsholdet. Ikke denne gang, hvor briterne selv har “opdraget” en god del af sine spillere.

Der er “Danmark-Tyskland” over det sidste opgør i Bratislava i aften, når Letland møder Schweiz. Begge nationer gør sig forhåbninger om en kvartfinale, schweizerne endda mere og begge hold kommer med hold af rutinerede spillere fra Europas bedste ligaer. Både lettere og schweizere er stærkt taktisk indstillet og det kan sagtens ende i en overtid i den slovakiske hovedstad i aften.