VM: Norge skal i nedrykningsdramaer, Italien har 0-30 i fire kampe

- Foto: Bluelinemedia.dk

Italien er i gang med et generationsskifte og rykkede noget overraskende op fra Division IA i sidste sæson. Det kommer hårdt den anden vej, nu for italienerne får nogle gigantiske lussinger og er pt. det dårligste hold i mange sæsoner.

Italien har en målscore på 0-30 efter fire kampe og tabte i går 10-0 til et veloplagt russisk hold, der fik det første mål allerede efter 31 sekunder. Det var Toronto-spilleren Nikita Zaitsev, der scorede, og så gik det ellers slag i slag frem mod tocifret.

Ganske overraskende for undertegnede var det første gang nogensinde i “Rusland-æraen”, at russerne vandt en kamp med 10 mål og dermed altså slog en rekord for den største sejr ved et VM i æraen efter Sovjet.

Italien har bortset fra en kamp mod Tjekkiet overstået det værste, og nu venter kampe mod Østrig og Norge, der er lidt mere spiselige. Måske kan Italien overraske mod et norsk hold, der var chanceløst i går mod Schweiz, der reelt spillede sig videre med en sejr på 4-1.

Schweiz har været suveræne med 12 point i fire kampe og en målscore på 20-2 mod de fire “bundhold” og schweizerne har manifesteret sig i toppen af VM-hierarkiet efter sølvet i fjor i Danmark.

Norge har 6-25 og er uden point i fire kampe, og skal nu virkelig koncentrere sig mod både Italien og Østrig, hvis ikke det skal blive til nedrykning. Her højdepunkter fra gårsdagens kampe i Bratislava-gruppen.