VM m/livelink: Kvindelandsholdet kan tage kæmpe skridt mod oprykning

To ud af seks hold rykker op ved Division IA for kvinder og kommer til at afløse Frankrig og mægtige Sverige i næste sæson.

Danmark har fået et fremragende udgangspunkt med seks point i de to første kampe, og lad os bare slå fast, at tre point mere klokken 17 mod Ungarn vil være et gigantisk skridt mod en eventuel oprykning.

Danmark kommer dog på hårdt arbejde i dagens kamp. Ungarn har satset flot og hårdt på at løfte kvindeishockeyen de seneste sæsoner, og har mange spillere med international erfaring, eftersom landets bedste klubhold fra Budapest spiller i Elite Women’s Hockey League – den internationale liga, hvor Hvidovre også spillede i sidste sæson. 

Ungarerne volder alle hold i gruppen store problemer, og har med fire point i de to første kampe også muligheder for at sætte sig fast i toppen, så det er faktisk noget af en gyser, danskerne skal spille i eftermiddag. 

Men de rød-hvide kommer til kampen med otte sejre i otte kampe i denne sæson og må have en stor selvtillid med ind til opgøret efter den sikre 6-1-sejr over Italien for to dage siden. 

– Det bliver en hård kamp, det kommer til at kræve, at vi virkelig løber på skøjter i 60 minutter og, at vi er kølige og kyniske i alle situationer i spillet. Vi har forberedt os på bedst mulige måde og ved hvad vi går ind til. Vi er en god gruppe, alle er enige og ved hvad der kræves, siger Josephine Asperup til ishockeylandsholdenes Facebook-side. 

Kampstart 17:00 og stream via følgende link: