VM: Lige ved og næsten for de danske løver

Foto: Jan Korsgaard

Man fornemmede det. Danmark havde altså chancen mod Finland i aften. 

Patrick Russell kom ind med energi, Mikkel Bødker ville bare score i aften på det nyt opsatte danske mandskab, der for første gang i turneringen var uden Lars Eller – og det var mod et finsk mandskab, der på papiret var det svageste i mange sæsoner ved VM. 

Men finnerne har altså supertalentet Kaapo Kakko med, og det skulle vise sig at blive afgørende i aften.

De to hold delte i en målløs første periode. Bortset fra afslutningen op mod pausen, hvor finnerne sad på sagen, havde Danmark godt fat over hele banen, og fik endda et par halve chancer mod målmand Lankinen i det finske bur. Blandt andet til Julian Jakobsen, der var ved at overliste målmanden fra en spids vinkel. 

Danmarks powerplay fungerede godt i aften. Det var hurtigt og direkte og med mange skud. En de bedste rød-hvide i turneringen, Morten Madsen, fik fortjent udbytte af stærkt arbejde i overtal inde foran kassen. 1-0 til Danmark i det 22. minut og solidt dansk spil i de efterfølgende minutter. 2-0’eren lå i luften. 

Så tog Kaapo Kakko fat. Den 18-årige supermand snød Nick Olesen, Markus Lauridsen og til sidst Sebastian Dahm med fine driblinger. Dog var forsvarsspillet lidt passivt, mens Dahm var underligt langt ude af buret. Det var i 26. minut, og så vendte momentum på en tallerken. 

Finnerne tog fat og satte sig fast i et langt skift i den danske zone. Det resulterede i en 2-1-scoring, hvor fire-fem danskere ikke fik ryddet op inde foran mål, før Sakari Manninen stødte den ind. 

God dansk afslutning på anden periode. Mikkel Bødker ville bare score, men mislykkedes et par omgange, og blev stoppet ulovligt af en høj finsk stav kort før pausen. Surt for de rød-hvide, der kæmpede stenhårdt for udligningen. 

Det gjorde danskerne også dybt ind i tredje periode. Kaapo Kakko var på spil igen og smed en puck på mål. Harri Pesonen fik styret inde foran, men pucken ændrede ikke retning og strøg gennem Dahms ben. Ikke helt godt nok af den danske målmand. Oliver Lauridsen var tæt på at score sit første mål i rødt og hvidt i slutfasen, men hans projektil udefra ramte skulderen på den finske målmand. 

Marginalerne og de afgørende momenter ikke på Danmarks side. Finnerne lige en klasse bedre på nøglepositionerne. Respekt for en solid dansk arbejdsindsats. Det rakte desværre ikke til point og realistisk set er alle drømme om en kvartfinale nu forbi.