VM: Kvartfinalerne er klar – fire kanonkampe venter

Foto: Jan Korsgaard

Denne gang er vi ikke det mindste i tvivl. Det er de otte bedste nationer, der tørner sammen ved VM, for de har med få undtagelser gjort fuldstændig rent bord mod de fire nederste hold i hver pulje, og det har været småt med overraskelser i Slovakiet i de seneste uger.

I aften leverede Rusland en vild opvisning i anden periode mod Sverige og gik fra 0-1 til 6-1 og endte til slut med at vinde 7-4. I den anden “gruppefinale” skød Canada sig op på en førsteplads med sejren over USA. 

Det betyder at følgende fire kvartfinaler spilles på torsdag: 
16:15: Canada-Schweiz (Kosice)
16:15: Rusland-USA (Bratislava)
20:15: Sverige-Finland (Kosice)
20:15: Tjekkiet-Tyskland (Bratislava)

Det ligner fire pivåbne kampe. Canada er naturligvis favorit mod Schweiz, men glem ikke, at Schweiz slog Canada i sidste års semifinale. Flyvende Rusland er favorit mod USA, men glem heller ikke, at amerikanerne altså stiller med det på papiret bedste hold i mange sæsoner. Tænk, hvis det klikker. 

Tjekkiet er favorit mod Tyskland, men tyskerne har leveret et historisk stærkt gruppespil med fem sejre i syv kampe og er lige nu farlige for alle. Endelig er Sverige favorit mod Finland, men finnerne har i stor kampgejst og Kaapo Kakko i storform et par x-faktorer, der kan ryste svenskerne i det klassiske lokalopgør.