VM-kvartfinaler: Nervøs stemning før Sverige-Finland

Foto: Jan Korsgaard

Det bliver giftigt i eftermiddag og onde tunger vil sige, at VM først begynder for alvor nu med kvartfinalerne. Alle fire spilles i dag, og man kunne egentlig ønske sig, at alle fire kampe skulle spilles forskudt, så man som seer ikke skulle ud for at vælge kamp – både klokken 16:15 og 20:15. 

Rusland og USA mødes 16:15 i Bratislava, og her er russerne klar favorit mod de hidtil skuffende amerikanere, der ikke er kommet op i gear overhovedet. Russerne har til gengæld spillet helt op til deres bedste, og har til tider leveret magisk ishockey. Men kommer til det at klikke for USA, så har holdet altså på papiret måske den næstbedste trup på papiret ved hele VM. En kronik på Hockeysverige.se i dag påpeger, at USA egentlig har været rigtig, rigtig dårlige til at forvalte gode trupper ved de seneste VM’er – også i Danmark i fjor, hvor det blev til 0-6 mod Sverige i semifinalen. Er det i dag, amerikanerne leverer overraskelsen?

På samme tid har Canada favoritrollen mod Schweiz. Canadierne endte som puljevinder i Danmarks gruppe, og det virkede til, at Canada stille og roligt spillede sig i form, som puljen skred frem. Men der er ingen grund til at undervurdere Schweiz, der har spillet lige op med både Sverige og Tjekkiet og har x-faktorer i både Nino Neiderreiter og Nico Hischier. Husk, at Schweiz sidste år slog Canada i semifinalen, og schweizerne er mindst lige så gode på papiret i denne sæson.

I aften har vi så klassikeren – en af de største overhovedet – Sverige mod Finland. Et NHL-spækket svensk mandskab mod finnerne, næsten uden NHL-inspiration, men med vidunderlige Kaapo Kakko – og i øvrigt alt at vinde. De forsvarende verdensmestre fra Sverige er blevet nervøse efter nederlaget mod Rusland, og træner Rikard Grönborg var svært irriteret i studiet hos SVT efter 4-7’eren og specielt 0-6 i anden periode, der faldt tungt i den svenske selvforståelse. Den finske coach Jalonen har pirket til svenskerne og konstateret, at det vil være en fiasko for de blå-gule, hvis Sverige taber. Der er drama i vente.

Isen er 60×30 og så kan alt ske, siger den tyske ishockeyboss Franz Reindl, der formentlig kandiderer til titlen som IIHF’s øverste chef, når René Fasel snart takker af. Tyskland møder i aften Tjekkiet, og det bliver med total fænomenal hjemmebane til tjekkerne, der bliver bakket op som helte i Bratislava. Tjekkiet hungrer efter medaljer og har spillet godt ved det her VM, hvor kun russerne har stået i vejen for dem. Til gengæld kommer Tyskland altså med Leon Draisaitl, Domnik Kahun og Philipp Grubauer i spidsen – og oven i købet en kæmpe selvtillid. Det kan sagtens blive en gyser.

Vi kan anbefale TV2 Sports og TV2 Plays transmissioner i dag. Alle fire kampe sendes direkte, og så kan man jo zappe lidt frem og tilbage og vælge efter stilling og spænding.