VM: Kazakhstan besejrer Schweiz

Som IIHF skriver på sin hjemmeside: “Canakhstan” vinder over Schweiz i straffeslag.

Set i lyset af gårsdagens kamp mellem Letland og Sverige, hvor Letland stjal et point, så måtte kampen i dag – set med danske briller – gerne ende med en sejr til Schweiz. Og det var nok de færreste der havde regnet med at Kazakhstan skulle sætte to point ind på kontoen efter deres første kamp ved VM.

Det var ellers Schweiz, der kom bedst fra start efter knap 15 minutter af 1. periode på et mål af Samuel Walser. Tidligere i perioden havde Kazakhstan brændt et straffeslag.

Vi skulle hen i 2. periode før der igen blev scoret. Et besynderligt mål, hvor Roman Savchenko, der i undertal sendte pucken ned mod schweizermålet, NHL-målmand Berra tog fejl af puckens bane og den gik i mål over Berra’s gribehandske. Et vaskeægte drop. 1-1 efter 2. periode.

I 3. periode var det Roman Starchenko, der fik sidste stav på pucken inden den gik i nettet. I powerplay kom en flot pasning fra Yevgeni Rymarev til Starchenko, der stod foran mål og flot kunne placere pucken i det ene målhjørne. Nu måtte Schweiz frem på banen og med små otte minutter igen, kunne Denis Hollenstein udligne til 2-2. Der kom ikke flere mål i 3. periode og kampen måtte ud i overtid.

I overtiden fik Schweiz en udvisning for tripping og Kazakhstan kom derfor to minutter i overtal. Det udnyttede de ikke, og da Schweiz heller ikke scorede i de fem overtidsminutter, måtte kampen afgøres i straffeslag.

Her blev det Kazakhstan, der trak det længste strå. Med to flotte mål af canadiskfødte Nigel Dawes måtte Schweiz se sig slået af et Kazakhstansk hold der scorede på tre ud af fire straffeslag.

Og med to point til outsiderne er Danmarks gruppe totalt lukket op – allerede inden Danmark har spillet sin første kamp.