VM: Kasakhstan pressede russerne til det sidste, Belov blev russisk helt

Foto: Jan Korsgaard

Rusland – Kasakhstan 6-4 (3-3, 1-0, 2-1)
Inden VM startede fik Kasakshtan nationaliseret de tre nordamerikanere Nigel Dawes, Dustin Boyd og Brandon Bochenski, som alle tre har udgjort en yderst farlig trio de sidste par år i KHL. Disse tre var også ved at gøre det onde ved Rusland i dagens kamp, men backen Anton Belov var næsten ene mand om at redde russernes ære.

Med 14 sekunder tilbage af første periode udlignede Kasakhstan til 3-3, efter holdene havde skiftet til at være foran i løbet af perioden. Kasakhernes nordamerikanske trio stod i øvrigt ene og alene for udligningen til 1-1 otte minutter inde i perioden.

Trods ihærdige forsøg i anden periode virkede russerne rystede, men det var først da Kasakhstans kaptajn Nikita Ivanov fik en udvisning, at VM-værterne fik pucken i kassen. En firstimer ude fra blå af Belov sendte russerne til pause foran med 4-3.

Kasakherne startede tredje periode i overtal, og den mulighed lod de giftige nordamerikanere ikke passere. Både Dawes og Boyd havde en stav med i Maxim Semyonovs udligning til 4-4.

Russerne pressede herefter de trætte kasakhere i bund, og med to firstimere fra blå, kunne Belov sikre sejren til russernes fordel. Han missede til gengæld muligheden fra hattrick, da det sidste skud faktisk blev rettet af inde foran mål, hvor Roman Lyubimov fik ram på pucken.

Den store Belov blev derfor noteret for to mål og to assister, og blev helt fortjent kåret til kampens spiller for Rusland efter kampen.