VM: ITALIEN KLARER FRISAG efter giga-drama og sejr på straffe

Efter Storbritannien, nu Italien.

Også de kongeblå – i dag i hvidt – formåede at skabe en kæmpe sensation i den afgørende kamp for at undgå nedrykning. Nøjagtig som i dagens første kamp om at undgå nedrykning var det nemlig oprykkeren og underhunden, der vandt. 

Italien slog Østrig 4-3 efter straffeslag og sendte dermed Østrig ned i en regulær ishockeydepression, der blev fuldendt da Sean McMonagle scorede det afgørende straffeslag på David Kickert i Østrigs bur. 

Kort forinden havde den fremragende italienske målmand Andreas Bernard reddet et nervøst forsøg fra Peter Schneider, og et nederlag mod netop Italien var noget nær det værste, der kunne ske for den østrigske selvforståelse.

De to mandskaber udkæmpede en kamp, der rullede frem og tilbage – både i den ordinære spilletid og forlængelsen og hvor spillet blev mere nervøst, som minutterne skred – ikke mindst hos Østrig, der havde alt at tabe.

3000 østrigske supportere måtte gå skuffede fra hallen, mens italienerne nærmest ikke kunne tro deres egne øjne. 1-45 i de første seks kampe, afløst af redning på straffeslag. Mon ikke der er en enkelt øl i omklædningen lige nu hos det foryngede italienske mandskab?