VM i 2016 med tre mod tre-overtid

Tre mod tre-overtiden i NHL har været en gedigen succes. Antallet af straffeslagskonkurrencer er blevet færre, ligesom underholdningsværdien også har været ganske høj i de intense fem minutters-perioder. På det seneste council-møde det internationale forbund (IIHF) besluttede man derfor, at VM i Rusland i 2016 ligeledes skal spilles med tre mod tre i overtid.

– Man har vurderet, at de erfaringer, der været i NHL, har været så positive, at det prøver vi også til VM, siger det danske councilmedlem, Henrik Bach Nielsen, der også er DIU-formand, til FACEOFF-online.dk.

VM i Rusland i 2016 bliver den første IIHF-turnering, hvor systemet bruges – og testes. Tre mod tre-overtiden bliver altså ikke aktuelt for U20-landsholdet ved VM i Finland i december.

Til gengæld er IIHF mere lunken ved den såkaldte challenge-regel, der også er blevet indført i NHL. Her har træneren rettighed til at gennemse en tvivlsom situation på video – for eventuelt at få dommen omstødt.

– Det evaluerer vi lidt mere på. Der skal være mere erfaring fra NHL, for allerede nu har vi set eksempler på, at spillet har været stoppet i fem-syv minutter, hvor det har været det yderste af negl, der har afgjort, om der var offside eller ej. Så vi vil se, hvordan det udvikler sig, siger Henrik Bach Nielsen.