VM: Holdkammerater gav Lassen point i afskedsgave

Foto: Jan Korsgaard

Stefan Lassen måtte se Danmarks sidste kamp ved årets VM fra tribunen. Den rutinerede back var ikke en af landstrænerens udvalgte til kampen mod værtsnationen Slovakiet, selvom han før opgøret havde offentliggjort sit landsholdsstop.

Udefra kunne Lassen, som opnåede 184 kampe i rødt og hvidt, se holdkammeraterne levere en ganske fornuftig VM-afslutning. Danmark tvang kampen ud i straffeslag, hvor skarpheden dog manglede. Derfor endte det med en 2-1-sejr til værterne.

Danmark spillede en godkendt første periode, hvor der var godt styr på defensiven. Det danske forsvar var ellers ikke specielt overbevisende i de forudgående kampe mod USA og Canada, hvor personlige fejl prompte blev straffet af de nordamerikanske stjerner, men slovakkerne fik ikke lov at komme frem til ret mange chancer i de første 20 minutter.

Sebastian Dahm vogtede det danske mål, og når der var bud efter ham, bød han sig til. Dahm blev noteret for syv redninger i første periode, hvor de danske løver kun fik skudt på mål tre gange.

Stefan Lassen meldte tirsdag ud, at hans landsholdskarriere var ovre, når hornet kampen mod Slovakiet var overstået. Den besked havde landstræner Heinz Ehlers dog ifølge eget udsagn ikke fået, da han satte holdet tirsdag formiddag. Det betød, at den 33-årige landsholdsveteran var henvist til at se til fra tribunen i det, der kunne have været hans afskedskamp. Heinz Ehlers skriver i en SMS til TV 2 SPORT, at Stefan Lassen naturligvis havde spillet mod Slovakiet, hvis landstræneren havde fået nys om landsholdsstoppet.

– Det har han fortjent, skriver Heinz Ehlers til TV 2 SPORT.

Slovakkerne kom frem til et par store chancer i begyndelsen af anden periode, men fik ikke udnyttet tilbuddene. VM-værterne så ud til at have et gear mere end danskerne at gøre med, men de kom kun i glimt op i det.

Det var mest på hurtige omstillinger, at Slovakiet blev farlige. Sebastian Dahm gjorde en god figur i målet og fik ofte gjort de slovakiske chancer mindre ved at komme ud mod skytterne, som dermed fik sværere ved at passere ham.

Med fire minutter tilbage af midterperioden var stolpen med danskerne, men tre minutter senere var marginaler på værternes side. Et skud fra distancen blev afværget af Dahm, men pucken ramte Jesper Jensens skøjte og gik i mål til en slovakisk 1-0-føring. Martin Marincin blev noteret for scoringen, som fik jublen til at bryde løs i Kosice.

Danmark havde svært ved at skabe chancer i de første to perioder, men fik lagt et lidt bedre tryk på slovakkerne i begyndelsen af tredje periode. Det gav pote i form af slovakiske udvisninger til først Marko Dano og siden Andrej Sekera, som sendte pucken ud over glasset.

Med de to slovakiske NHL-spillere i udvisningsboksen kunne danskerne sætte overtalsspillet op, og det lykkedes løverne at omsætte fem mod tre-powerplayet til mål. Patrick Russell spillede pucken på tværs tæt under mål og fandt Mikkel Bødker ved bageste stolpe. Ottawa Senators-forwarden svigtede ikke og sørgede for 1-1 på måltavlen med sin første VM-scoring i fem år.

Slovakiet overlevede den resterende del af undertallet og kom frem til en kæmpe chance for at bringe sig i front på ny. Danskerne slap dog med skrækken.

Et nyt powerplay senere i perioden resulterede ikke i oplagte danske scoringsmuligheder, men de rød-hvide løver fik muligheden for at tage revanche i slutfasen, hvor Libor Hudacek lod frustrationerne løb af med sig og måtte i straffeboksen for en infight med Nicklas Jensen.

Tredje periode løb ud uden scoringer, og dermed skulle der forlængelse til for at finde en vinder. De fem minutters overtid gav ikke nogen afgørelse, så der måtte straffeslag til. De første to forsøg fra begge hold blev misbrugt, men på slovakkernes tredje forsøg slog veteranen Ladislav Nagy til. Den 39-årige forward hamrede pucken op i målhjørnet i sin sidste kamp i karrieren. Ingen danskere fik scoret og i femte runde lukkede Slovakiet med endnu en scoring.