VM: HOCKEY-BREXIT AFVÆRGET i et vildt comeback

Storbritannien var begravet i Top-divisionsregi efter 28 minutter, hvor Frankrig bragte sig rutinemæssigt foran 3-0 og syntes sikre på at køre den afgørende kamp i Kosice-puljen hjem.

Men disse briter har en ubændig moral og ikke mindst en stærk begejstring for ishockeyen som afspejlede sig, da de begyndte at kæmpe for livet blandt verdens 16 bedste. Lige pludselig var stillingen kun 3-2 efter 40 minutter – reduceringer af Robert Dowd og Mike Hammond – og så blev franskmændene nervøse. 

Tredje periode udviklede sig til en gigantisk gyser. Allerede efter tre kvarter af kampen udlignede Robert Farmer for briterne og så bølgede det frem og tilbage, indtil vi fandt overtiden. 

Tre mod tre-spillet bød på et par helt vanvittige muligheder til Frankrig, men briternes målmand Ben Bowns reddede med en blanding af storspil og pure held. Og pludselig var der kontra i modsatte ende. 

Helt tilbage i begyndelsen af kampen var Ben Davies fri foran det franske mål, men formåede underligt nok at passe tilbage til to franskmænd, der jagtede ham. Da han fik chancen i overtiden, svigtede han ikke. 

Storbritannien vandt kampen, blev oppe og klassisk ironisk britisk manér sang spillerne selvfølgelig “we’re shit, and we know we are…”, da de havde sikret sejren og endnu en sæson blandt de bedste.