VM: FEM kampe du SKAL se i grundserien

Foto: Jan Korsgaard

Der er ikke mere end et par timer til, at VM i Slovakiet kommer i fuld sving. Vores gæsteskribent her under VM, Kasper Mundt, der er tidligere 1. divisionsspiller og i dag ejer agentbureauet KM Sports Management, giver her et bud på fem kampe, der skal ses under grundserien ved VM. 

Vi begynder med en klassiker: 

USA – Canada Selvom Canada ikke stiller med et optimalt mandskab, er det stadig en kamp der fortjener at være med på listen. Det kan godt gå hen og blive kriminelt. Jeg er overbevist om, at USA vil gøre en ekstra indsats i år for at få det første guld i en menneskealder.

Patrick Kane og Jack Eichel – de to stjerner for USA – deltager ikke ved VM for at få en oplevelse i Slovakiet som turist – de vil vinde! Læg dertil flere spændende navne som Clayton Keller, Alex DeBrincat og selvfølgelig det mulige førsterundevalg Jack Hughes. VM skal formentligt vise om Hughes, er skabt til seniorniveau endnu, ellers kan Kaapo Kakko formentligt blive draftet over ham. Der er ingen tvivl om, at kampen bliver spændende. Den SKAL SES!

Finland – Canada Hvor står Canada i år? De stiller med noget nær deres fjerde-opstilling, og det må forventes, at de blot skal være glade, hvis de rammer en semifinale i år. Jeg tror ganske enkelt ikke på, at de kommer ret langt. De løber formentligt ind i Rusland eller Sverige, da jeg tror Canada bliver treer i puljen. Finnerne kommer også uden deres topspillere, men deres hjemlige spillere har bare så tilpas meget klasse, at de sagtens vil kunne drille Canada.  

Danmark – Storbritannien Det bliver uden tvivl en, set med danske briller, spændende kamp. Hvor stor er forskellen på oprykkeren og den etablerede nation? Viser Danmarks spidser sig frem og afgør mod et britisk mandskab med hjemlige ligaspillere? Liam Kirk, det lidt hypede draftpick, bliver spændende at se på den store internationale scene. Han har slået sine folder i OHL med nogen succes i år. Nøglekamp for Danmark, hvis der skal være succes i år.

Østrig – Italien Det bliver uden tvivl den mest nervepirrende kamp for begge hold, jeg spår dem ikke store chancer mod de andre hold. Østrig viste gode takter og vandt nogle vigtige sejre sidste år, der gav dem genvalg til dette VM, men det bliver næppe en gentagelse. Italien døjer med et par vigtige afbud på backsiden og kan få det enormt svært, derfor bliver det en must-win for begge hold. Det giver det en plads på listen over de mest seværdige kampe ved dette VM.

Sverige – Rusland Generalprøven på årets VM-finale. Det tør jeg godt allerede nu at forudsige. Svenskerne er modbydeligt stærke, og går efter at tage et hattrick på VM-guld, og for at være ærlig, så har jeg en klar idé om, at det burde være muligt. Grönborg i den svenske boks har scoutet og fundet frem til sine foretrukne. Læg dertil, at Landeskog formentligt hopper ind fra Colorado.  Russerne har også samlet en modbydelig stærk gruppe op til dette VM: Ovechkin, Kucherov, Kovalchuk… klingende navne i VM-sammenhæng. Det lugter af noget rigtigt lækkert i denne kamp, der afgør et gruppespiil, som også definerer vinderen af gruppen.