VM: Er svenskerne til at tale med?

I de svenske medier har der været talt og skrevet med om de mange afbud til Tre Kronor i forbindelse med VM i Rusland. Nogle medier har endda kaldt holdet for Sveriges svageste i den nye æra, og at dømme efter den svenske premiere i eftermiddag, så er de blå-gule måske også til at tale med.

Svenskerne måtte nemlig helt ud i overtid, før det blev til en 2-1-sejr over Letland på mål af Gustav Nyquist, en af de NHL-proffer, der ikke har meldt afbud til coachen Pär Mårts, der er i gang med sit sidste VM som landstræner for Sverige.

Svenskerne kom ellers hurtigt foran og startede overlegent med et mål af Skellefteå-stjernen Jimmie Ericsson, men derfra gik kampen mere eller mindre i stå og Tre Kronor havde svært at få øget yderligere mod et glimrende lettisk mandskab.

Belønningen for den lettiske fight kom otte minutter før tid, da Kristaps Sotnieks udlignede i powerplay, og det siger vel ganske meget om svenskernes indsats, at avisen Expressens skribent Mattias Ek havde målmand Jakob Markström (Vancouver) som den bedste svensker.

Svenskerne vandt dog i overtiden, og kan nu se frem til et møde med Danmark på søndag, hvor svækkede Tre Kronor forhåbentlig får lige så mange problemer igen…