VM: Er det virkelig muligt at ryste USA?

©iShoot.dk

Trods nederlaget mod Finland, er det faktisk stadig muligt for Danmark at komme videre til kvartfinalen ved VM.

Der er en del brikker, der skal gå op og første skridt er en sejr i dagens kamp mod USA. Det vil vække bifald i den slovakiske lejr, hvor man også er pænt afhængig af, at Danmark overrasker mod USA. 

Hos både danskere og slovakker håber man nemlig på en “finale” på sidstedagen i puljen mellem Slovakiet og Danmark om den sidste kvartfinaleplads. 

Men er det realistisk, at Danmark i dag slår USA og tager de nødvendige tre point?

Næ, faktisk ikke. Udgangspunktet er et amerikansk hold, der er spækket med NHL-stjerner og med Patrick Kane, Alex DeBrincat, Jack Eichel og venner i offensiven kombineret med et hav af andre stærke spillere, bør Danmark ikke have en chance. 

Men vent nu lige: Amerikanerne har trods en historisk stærk besætning ikke set særlig motiverede ud i deres hidtidige VM-kampe, og det er i den grad Danmarks chance, hvis de rød-hvide formår at finde den samme intensitet som mod Finland. Men det er intet mindre, der kræves – sammen med en absolut minimering af fejl. 

Som det blev sagt i et engang berømt dansk tv-show: Intet er umuligt, for den, der bærer viljen  i hjertet. 

– Det, jeg har set fra USA hidtil i turnering, var ikke det, jeg troede, de ville komme med. Det kan være, de begynder at vågne lidt op her senere i turneringen, hvor de skal til at tage lidt point, siger Danmarks landstræner, Heinz Ehlers, til TV 2 SPORT.

– Frem for alt har jeg set individualister på deres hold, men ikke så meget hold. Jeg synes ikke, de er så stærke på intensiteten og organisationen, som jeg havde forventet, siger landstræneren.