VM: Det sidste håb er ude – Danmark kunne ikke matche USA

©iShoot.dk

Optimismen var ellers spirende efter en god indsats mod Finland, men da det kom til stykket, kunne de danske løver på ingen måde USA i dagens femte puljekamp.

Amerikanerne vandt enkelt med sikre 7-1, og det betyder, at USA er meget tæt på en kvartfinale. 

Omvendt kunne vi også efter gårsdagens kampe konstatere, at Danmark er matematisk sikker på endnu en tur blandt de 16 bedste nationer, men om det var grunden til, at USA kom for let til mange scoringer, skal vi lade være usagt. 

Første periode begyndte ellers glimrende med 0-0 efter 10 minutter. Danmark var aggressive over hele banen, Peter Regin virkede opsat og de rød-hvide fik skabt et par gode muligheder. 

Men så væltede målene desværre ind på Simon Nielsen, der havde fået chancen fra start. Nielsen forvaltede den ikke, og fik heller ikke frygtelig god hjælp af sin defensiv.

Frankie Vatrano, Alex DeBrincat, Clayton Keller og Chris Kreider sørgede for en sikker amerikansk føring på 4-0 efter første periode og fremprovokerede ligeledes et dansk målmandsskifte. 

Patrick Galbraith kom ind, og begyndte solidt. Danmark fik reduceret. Det tog lang tid, før dommerne endeligt godkendte Nick Olesens første VM-scoring. Frederikshavneren scorede i to tempi og fik lagt en glimrende baghånd ind bag Cory Schneider. 

1-4 og et lille håb for Danmark, men de rød-hvide sløsede desværre igen. Markeringsfejl og et par nemme turnovers førte til to alt for nemme USA-scoringer. Alex DeBrincat har for eksempel næppe stået så fri foran mål, som da han scorede til 5-1. 

Tredje periode var ren transport, og Jack Eichel scorede det eneste mål i de sidste 20 minutter. 

Danmark havde egentlig muligheder i begyndelsen, men effektiviteten foran begge mål var ganske enkelt for lille. Og man må ikke forære amerikanerne så meget, som Danmark gjorde i dag. De rød-hvide slår ikke USA i den besætning særlig ofte, men i dag fik amerikanerne også mere end en lillefinger. Det endte med en tør omgang.