VM: Danske kvinder kan stadig nå top tre – med lidt held

Foto: Jan Korsgaard

Det har været både og for de danske iskvinder ved Division IA-VM, der for øjeblikket bliver spillet i Aalborg. Med lidt mere held kunne danskerne have knebet et point eller to mod både Østrig og Tyskland, men i hvert fald kampen mod Tyskland beviste også, at der er et stykke vej op til de nationer, der bejler til og har været fast inventar i den bedste VM-gruppe.

Tyskerne så skarpere, stærkere og ikke mindst mere sammenspillede ud, men har også bred og vigtig erfaring fra mange kampe mod de allerbedste nationer i verden.

Til gengæld beviste Danmark også mod Slovakiet, at nedrykningsfare ikke er aktuel, og at status lige nu for dansk kvindeishockey er et sted mellem nummer tre og fem i den næstbedste division. Med lidt held og to sejre over Norge – som har skuffet hidtil – og de overraskende stærke franskmænd, kan Danmark stadig nå ambitionen om en placering i top tre i Aalborg.

Men det kræver maksimal indsats af Michael Thomsens tropper i de sidste 120 minutter af turneringen.

Det er værd at notere, at den danske powerplay står med en meget flot procent på 50 – og lige bortset fra episoden i afslutningen af kampen mod Østrig, hvor gæsterne scorede i undertal, har det danske overtal fungeret mere eller mindre perfekt.

Danske topscorere er Silke Glad, Josefine Jakobsen og Michele Brix, der alle har noteret sig for tre point, og det er også værd at notere, at Lisa Jensen har erobret pladsen som førstekeeper. Hendes redningsprocent er fine 97.56 mod Kamilla Lund Nielsens 82.05.

Det er dog slet ikke utænkeligt at Lund Nielsen får en chance mere mod lidt “nemmere” modstand end Østrig og Tyskland i de to første kampe. Det får vi at se i aften klokken 20, når matchen mellem Danmark og Norge går i gang.