VM: Danmarks umulige opgave mandag aften

©iShoot.dk

Så skruede Canada op for gear nummer fire. 8-1 over Tyskland var en regulær udklassering, og man kunne virkelig fornemme, at canadierne havde noget, der skulle sættes på plads.

Vi er nok der, hvor det er Canadas “tredjehold”, der stiller op ved VM, men får canadierne tingene til at klikke, vil undertegnede påstå, at der er mindst lige så gode muligheder for at vinde VM som favoritterne fra Sverige og Rusland.

Men det kræver, at tingene klikker og i aften har Canada altså mulighed for at spille sig videre op i form mod Danmark, som næppe bliver regnet som en reel modstander af NHL-gutterne.

Navne som Anthony Mantha, Marc Stone og Jonathan Marchessault står overfor det danske mandskab mandag aften, og der skal ganske enkelt spilles mere disciplineret hos danskerne end i gårsdagens kamp mod USA. Der blev foræret alt for meget væk, og det koster mod kanonerne. 

Danmark har mere eller mindre placeret sig på sjettepladsen i puljen, og nu målet været at nappe et point ekstra i de sidste to kampe, så det bliver til en samlet 11. plads fremfor den 12. plads, danskerne står til nu.

Selv om kampene godt kan virke lidt uinteressante pt, så ved man på de indre linjer, at placeringen på ranglisten i sidste ende eksempelvis kan betyde en lettere pulje i en OL-kval frem mod Beijing i 2022. 

– Jeg kan sagtens finde motivationen, og den er ikke svær at finde for nogle af os. Vi skal spille mod nogle af de bedste i verden, så det bør aldrig være noget problem, sagde Mikkel Bødker efter kampen i går til TV 2 SPORT.

– Vi får lov til at lave det, vi elsker allermest. Vi spiller VM, og det er stort. Motivationen skal være der, ellers skal man finde noget andet at lave. Det handler om hårdt arbejde fra nu af. Vi skal beholde den hæder, vi har knoklet så hårdt for at få, siger han.

Bødker og co. spiller i aften 20:15 i Kosice, og det første spændende spørgsmål er, hvem der får plads på målmandsposten: Kommer Dahm tilbage som førstemålmand, får Nielsen en chance mere, eller fortsætter Galbraith efter 40 minutter mod USA?