VM: Danmarks kvinder dummede sig i sidste minut

Foto: Jan Korsgaard

De danske ishockeyløvinder fik mildest talt en ærgerlig åbning på VM. Godt nok spillede de rød-hvide en langt tættere match mod Østrig end i fjor, men danskernes afslutning på kampen var virkelig ærgerlig. Stillingen var 3-3, og Danmark havde overtal – og muligheden for i det mindste at spille kampen ud og snuppe et point – og derefter videre i lotteriet i overtid og straffe.

Men i stedet for scoring mistede danskerne pucken og Anna Meixner, en af de østrigske topspillere, fik en friløber og passerede uden problemer Kamilla Lund Nielsen i det danske mål. En hjerteskærende ærgerlig afgørelse for et dansk hold, der ellers havde alle muligheder for mindst et par point.

10 minutter før tid førte Danmark endda med 3-2, men fik hurtigt indkasseret udligningen – og derefter altså den dramatiske afslutning.

Det var en kamp, der blev nøjagtig så tæt som ventet. De to hold delte fire mål i de to første perioder med danske mål af Josefine Persson og Josefine Jakobsen. I begyndelsen af tredje periode var danskerne slemt på hælene med næsten to minutter i undertal, men her slæbte Nicoline Jensen ved at kaste sig ned i to østrigske skud. Dermed fik hun bevist, at den danske offervilje var helt i orden.

Men i sidste ende rakte det altså ikke for Danmark, der tabte skuddene med 14-31 og nu synes tvunget til at tage point i morgen mod de tyske favoritter.

Tyskerne vandt i dag 4-2 over Slovakiet, mens Frankrig i åbningskampen fik has på Norge med en 4-1-sejr.

Frankrig og Slovakiet spiller den første kamp i morgen, inden Danmark går på isen 16:30 mod Tyskland.

Læs meget mere om Division IA-VM, hvor du også kan købe livestream fra samtlige kampe: