VM: Danmark slutter af mod værterne, dejavu fra 2011

Det er faktisk en slags dejavu fra 2011, hvor VM sidste gang blev holdt i Slovakiet.

Den gang spillede Danmark og Slovakiet også den sidste kamp – dog med den forskel, at det var i mellemrunden og med en anden struktur end ved det nuværende VM. 

Men fællesnævneren i forhold til dag var og er, at Slovakiet intet havde at spille for, mens Danmark også var uden chance for noget efter et “sowieso”-VM, hvor en sejr over Letland i indledende runde betød, at Danmark slap for et nervepirrende nedrykningsspil.

Det blev i 2011 til 4-1 til Slovakiet og et hjerteskærende farvel til slovakkernes “gyldne generation”, der takkede af på hjemmebane, inden det for alvor blev sjovt. 

Det samme gør Slovakiet i dag, og mon ikke publikum vil tage en stærk afsked med slovakkerne, der var uhyre tæt på at hente de nødvendige point og en kvartfinaleplads. Nederlag i de absolut sidste sekunder mod både Tyskland og Canada kostede dog den mulighed. Men Slovakiets værter har dog været med i nogle af VM’s absolut største dramaer og dermed leveret en respektabel præstation. 

Nøjagtig som Danmark i fjor på hjemmebane i øvrigt. 

For landstræner Heinz Ehlers vil kampen i dag være ganske afgørende for helhedsindtrykket af det her VM.

– Det er træls at gå på ferie med de nederlag på 1-7 og 0-5 (mod USA og Canada). Selv om jeg synes, at jeg altid er rimelig realistisk, er det også for mig træls at gå på ferie på den måde. Så jeg tror nok, at vi skal mobilisere kræfterne og være mere kampklar, siger han.